Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε την Τρίτη η ΕΜΥ που προβλέπει χιόνι, παγετό και θυελλώδεις ανέμους από αύριο Τετάρτη μέχρι και το Σάββατο.

Για ιστορικό χιονιά που θα χτυπήσει την Αττική μέχρι την Τετάρτη, κάνουν λόγο και άλλοι μετεωρολόγοι όπως ο Γιάννης Καλλιάνος που παράλληλα προειδοποιεί και για τα φαινόμενα που θα αναπτυχθούν στην Κρήτη.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ οι χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές θα είναι πυκνές – κυρίως στην ανατολική χώρα – οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάσουν έως και τα 10 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση.

Η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από την Τετάρτη με χιονοπτώσεις σε ορεινές, ημιορεινές και σταδιακά και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης, των νησιών του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, της Θεσσαλίας, της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς, των Σποράδων, της Εύβοιας και της ανατολικής και βόρειας Πελοποννήσου.

Παράλληλα αναμένονται τοπικές καταιγίδες στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα ενώ στα πελάγη θα επικρατούν θυελλώδεις βοριάδες έντασης αρχικά 7-8 μποφόρ και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ στο Ιόνιο και από το βράδυ και στο Αιγαίο.

Πολύ πιο δύσκολο αναμένεται να είναι το τριήμερο Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο καθώς οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν πυκνές στην ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά – συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής – την ανατολική και βόρεια Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Από Πέμπτη οι άνεμοι θα γίνουν θυελλώδεις έντασης 8-9 μποφόρ που τοπικά θα φτάσουν και τα 10 μποφόρ, αν και θα υπάρξει βαθμιαία εξασθένηση την Παρασκευή.

Όσο για τη θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα και θα σημειωθεί και παγετός που κατά τόπους στα κεντρικά και τα βόρεια θα είναι ολικός.

Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σύμφωνα με την ΕΜΥ βαθμιαία από το Σάββατο.

ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger