Λάζαρος Καλλιανιώτης

Τη δεκαετία του 1990, ένας νεαρός πράκτορας της KGB ήταν από τους λίγους που… πέρασαν τα τεστ ικανοτήτων του Χένρι Κίσινγκερ, μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης….


Και, κανείς φυσικά δεν ξέρει αν η αλεπού της διπλωματίας, ο άνθρωπος που καθόρισε την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, και… του πλανήτη, για πολλές δεκαετίες, μπορούσε να προβλέψει από τότε ότι, ο νεαρός Βλαντιμίρ Πούτιν θα γινόταν μετά από αρκετά χρόνια, ο ισχυρότερος ηγέτης του πλανήτη. 

Και θα έφτανε να τον κατηγορούν ότι… έκλεψε τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, για να εγκαταστήσει στον Λευκό Οίκο τον Ντόναλντ Τραμπ.

Το… παιδί του Κίσινγκερ λοιπόν, μεγάλωσε και μεγαλούργησε, κάνοντας τον “πατέρα” του περήφανο, έστω κι αν ο γηραιός διπλωμάτης δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να “φωνάζει” τα συγκεκριμένα συναισθήματά του.

Μπορεί ωστόσο να κάνει κάτι άλλο: Να αναλάβει “εγγυητής” στη νέα σχέση δύναμης που οικοδομείται, ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Και τα αμερικανικά ΜΜΕ είναι πεπεισμένα ότι ο “παππούς” θα κάνει… αυτό ακριβώς.

Στο σχετικό… εγχειρίδιο ηγεμονίας άλλωστε, το επόμενο κεφάλαιο προβλέπει τη συνεργασία ΗΠΑ-Ρωσίας. Για την πρόοδο σε μια άλλη εποχή. Βγαλμένη από το μυαλό των ανθρώπων που… γέννησαν τον Ψυχρό Πόλεμο.ΗΗ

ysterografa.gr

ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger