Υπεγράφη η κοινή υπουργική απόφαση μεταξύ των αρμόδιων υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών για τον προσδιορισμό της βάσης υπολογισμού των εισφορών σε ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους από 1ης Ιανουαρίου 2017.

Σύμφωνα με αυτή η βάση υπολογισμού των εισφορών ορίζεται με βάση το καθαρό φορολογητέο αποτέλεσμα από την άσκηση δραστηριότητας κατά το προηγούμενο φορολογικό έτος.

Κατώτερο ασφαλιστέο εισόδημα ορίζονται τα 586 ευρώ. 

Επί αυτού, δηλαδή, εισφορά θα πληρώνουν όσοι κατά το προηγούμενο έτος παρουσιάζουν ζημιές ή μηδενικά κέρδη ή ασφαλίζονται χωρίς άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας.

Αν ο ασφαλισμένος δεν υποβάλλει φορολογική δήλωση οι οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές θα υπολογίζονται επί των 586 ευρώ έως ότου καταστεί εφικτός ο υπολογισμός του πραγματικού εισοδήματος.

Σε περιπτώσεις που κάποιο πρόσωπο καταβάλει εισφορές και ως μισθωτός ή έχει παράλληλη δραστηριότητα, βάση υπολογισμού των πάσης φύσεως ασφαλιστικών εισφορών θα είναι το άθροισμα από την παροχή μισθωτών υπηρεσιών και του καθαρού φορολογητέου αποτελέσματος ή το άθροισμα του καθαρού φορολογητέου αποτελέσματος από κάθε δραστηριότητα.













ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger