Σύμφωνα με έγκυρες πηγές το ΝΑΤΟ ετοιμάζει πρωτόγνωρες ασκήσεις στην Ευρώπη. Το κακό μάλιστα είναι πως οι ασκήσεις θα γίνουν ταυτόχρονα με ρωσικές ασκήσεις στην ίδια περιοχή.

Οι «ταυτόχρονες» ασκήσεις  ΝΑΤΟ και Ρωσίας θα πραγματοποιηθούν τον Μάρτιο του 2017 στη νορβηγική επαρχία Finnmark στα κοινά σύνορα με τη Ρωσία και την Ουκρανία, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα NRK.

Μάλιστα οι πληροφορίες λένε πως θα είναι οι σημαντικότερες ΝΑΤΟικές ασκήσεις από το 1967 και την εποχή του Ψυχρού Πολέμου. «Οι ασκήσεις στην περιοχή  Finnmark αφορούν την ταχεία αναδιάταξη των μονάδων μάχης από τις βάσεις στη νότια Νορβηγία και την πόλη της Τρόμσο προς το βορρά της χώρας», ανακοίνωσαν οι νορβηγικές ένοπλες δυνάμεις μέσω του εκπροσώπου τους Ivar Moen. «Η ρωσική πλευρά έχει προκαταρκτικά ενημερωθεί για τις ασκήσεις,  οπότε δεν θα πρέπει να υπάρχει κανένας λόγος να προκληθεί πανικός και  αίσθηση », πρόσθεσε ο ίδιος επίσης.

Όσον αφορά τις ρωσικές ασκήσεις θα περιλαμβάνουν ενδεχομένως 38.000 στρατιώτες , 3.360  στρατιωτικές μονάδες, 41 πολεμικά πλοία, 15 υποβρύχια, και 110  πολεμικά αεροσκάφη όλων των τύπων, καθώς και  ελικόπτερα, και οι οποίες θα εξασφαλίσουν την στρατιωτική ασφάλεια της χώρας σε περιοχή της ΒΔ Ρωσίας , σύμφωνα με Ρώσους κυβερνητικούς αξιωματούχους. Παράλληλα περίπου 4.000 στρατεύματα των ΗΠΑ θα μετακινηθούν  στην Πολωνία από τη Γερμανία στις αρχές του 2017.




ΠΗΓΗ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger