Χαμός γίνεται στο Teatro κάθε φορά που ο Νότης Σφακιανάκης αφιερώνει το τραγούδι “Τρελός” στον Ελληνοκύπριο Σολωμό Σολωμού. 


Ο γνωστός τραγουδιστής έγραψε ένα κομμάτι αφιερωμένο στον 26χρονο που το 1996 έχασε τη ζωή του, όταν προσπάθησε να κατεβάσει την τουρκική σημεία από φυλάκιο του κατοχικού στρατού στο οδόφραγμα Δερύνειας. 

Ο Σολωμός Σολωμού δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από Τούρκο ελεύθερο σκοπευτή. 

Δέκα χρόνια μετά τη δολοφονία του, ο Νότης Σφακιανάκης του αποτίει φόρο τιμής και συγκινείται κάθε φορά που τραγουδά το κομμάτι που έγραψε για εκείνον. “Ήταν τρελός” τραγουδά ο Νότης και πίσω του στο videowall προβάλλονται πλάνα από τη στιγμή της δολοφονίας. Πρόκειται για μια από τις πιο φορτισμένες συγκινησιακά στιγμές στο πρόγραμμα, όπως αναφέρει η Espresso, με τον κόσμο να τον αποθεώνει και να στέκεται όρθιος, όσο τραγουδά. 


Με τη σειρά του ο Νότης Σφακιανάκης ραίνει συμβολικά με λουλούδια την οθόνη και υποκλίνεται μπροστά στην εικόνα του Σολωμού. Ο ίδιος μάλιστα, έχει αναφέρει στο παρελθόν πως όσο τραγουδά θα κρατά ζωντανή την μνήμη του, μέσα από τα τραγούδια του...

ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger