Είναι ασύλληπτο. Είναι προκλητικό. Μόνο οργή μπορεί να αισθανθεί ο Έλληνας Πολίτης με αυτά που γίνονται στη χώρα μας.

Ας πάρουμε την ιστορία από την αρχή. Αντιρρησίας συνείδησης παρουσιάστηκε στο στρατό. Όπως προβλέπει ο νόμος θα υπηρετήσει εναλλακτική θητεία 15 μηνών στο Γ.Ν Χαλκιδικής. Ο εν λόγω υπόχρεος θα υπηρετήσει τη θητεία του εκεί, με την υποχρέωση φυσικά να κοιμάται τα βράδια στο Νοσοκομείο (όπως κάνουν και οι στρατιώτες στους κοιτώνες τους).

Η Διοικήτρια όμως εξαιτίας της αδυναμίας του Νοσοκομείου να «προσφέρει στο παραπάνω άτομο τροφή και στέγη» ενέκρινε «την καταβολή στον παραπάνω υπηρετούντα μισθό (223,53 ευρώ) το μήνα καθόσον το Νοσοκομείο αδυνατεί να του παράσχει στέγη και τροφή»!

Με λίγα λόγια το νοσοκομείο δεν έχει ένα κρεβάτι να του δώσει και φαγητό να τον ταΐσει αλλά έχει 223,53 ευρώ να του δώσει μισθό. Αδιανόητα πράγματα!


Θέλουμε να σκεφτείτε το εξής. Υπάρχει νόμος που λέει πως ο αντιρρησίας συνείδησης (υπό συγκεκριμένες συνθήκες όπως περιγράφει το έγγραφο παρακάτω) θα λαμβάνει μισθό. Οι γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους στο στρατό στα σύνορα, πάνω στα βουνά (σκεφτείτε τον πρόσφατο χιονιά) να φυλούν Θερμοπύλες ξοδεύουν απίστευτα ποσά. Όλοι το γνωρίζετε πόσο κοστοβόρος είναι ο στρατός. Υπάρχει όμως Νόμος για κάποιους που ΟΧΙ ΜΟΝΟ δε θέλουν να υπηρετήσουν αλλά θα λαμβάνουν και χρήματα. Προφανώς το να μετατεθεί σε άλλη υπηρεσία για να προσφέρει στο κοινό καλό δεν τους πέρασε από το μυαλό… εσύ Έλληνα Πατέρα και Μάνα πλήρωνε!

Δείτε το έγγραφο.


πηγή
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger