Με ακύρωση της διμερούς συμφωνίας επανεισδοχής απειλεί την Ελλάδα η Τουρκία, μετά την ιστορική απόφαση της απόφασης του Αρείου Πάγου για μη έκδοση των οκτώ τούρκων στρατιωτικών.

Η Άγκυρα ανεβάζει επικίνδυνα τους τόνους με πολλούς να εκφράζουν ανησυχία για στήσιμο ενός νέου σκηνικού κρίσης και μάλιστα παραμονές επετείου των Ιμίων.

Δίνοντας νέα διάσταση στο ζήτημα, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε πως η Άγκυρα είναι διατεθειμένη να λάβει δέσμη μέτρων, ανάμεσά τους και την κατάργηση της συμφωνίας επανεισδοχής, η οποία επιτρέπει στην Ελλάδα να στέλνει στην Τουρκία οικονομικούς μετανάστες που έχουν ταξιδέψει μέσω τουρκικού εδάφους.

Το μήνυμα αυτό έρχεται ως συνέχεια στην χθεσινή προειδοποίηση του τουρκικού ΥΠΕΞ πως θα αναθεωρήσει συνολικά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις υπό τη σκιά της απόφασης του Άρειου Πάγου, την οποία και χαρακτήρισε παράνομη.

 Μάλιστα η απόφαση του ελληνικού ανώτατου δικαστηρίου ερμηνεύτηκε ως «πολιτική» με το βαρύ χαρακτηρισμό ότι η Αθήνα πως προστατεύει πραξικοπηματίες.

Στο μεταξύ σήμερα το πρωί σύμφωνα με πηγές του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, ζεύγος μαχητικών F-16 της τουρκικής Αεροπορίας, εισήλθε στο FIR Αθηνών στις 11: 05 βόρεια της Μυτιλήνης.

 Τα δυο F-16 πραγματοποίησαν παραβιάσεις χωρίς όμως να σημειωθεί κάποια εμπλοκή ενώ μαχητικά της ΠΑ, απογειώθηκαν για να τα αναχαιτίσουν σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες κατά πάγια τακτική.

Πάντως κύκλοι του υπουργείου Άμυνας αναφέρουν ότι η κατάσταση παρακολουθείται στενά, χωρίς όμως να εκφράζεται ιδιαίτερη ανησυχία στην παρούσα φάση για την τουρκική δραστηριότητα αν και πάντα «διατηρείται εγρήγορση» όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο. ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger