Διαλύεται το ψευδοκράτος των Σκοπίων. Όπως γράφει η Ούτρινσκι (δείτε το αρχικό κείμενο ΕΔΩ) «Τα αλβανικά κόμματα απαιτούν αναγνώριση της γενοκτονίας όταν η περιοχή (Ψευδομακεδονία)  δεν ήταν κράτος».

Στο νέο κοινοβούλιο των Σκοπίων εκπροσωπούνται 3 αλβανικά κόμματα το DUI,  το  BESA και η Συμμαχία των Αλβανών τα οποία δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να ενταχθούν σε κάποια κυβέρνηση εάν δεν εγκριθεί ψήφισμα για εγκλήματα κατά των Αλβανών (από ποιους; )  το 1912 έως το 1956.

«Η έγκριση ψηφίσματος από το Κοινοβούλιο που να καταδικάζει τη γενοκτονία των Αλβανών στη Νοτιοσλαβία κατά την περίοδο 1912-1956 είναι ένα από τα σημεία της συμφωνηθείσας πλατφόρμας των αλβανικών κομμάτων στη χώρα. 

Το DUI, το Besa και η Συμμαχία των Αλβανών, σχεδιάζουν να φέρουν το θέμα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το σχηματισμό της κυβέρνησης με τους Σλάβους συναδέλφους μας», ανέφεραν εκπρόσωποι των κομμάτων αυτών.

Το αίτημα δε διευκρινίζει τις περιπτώσεις γενοκτονίας αναλυτικά, ωστόσο οι Σλάβοι ιστορικοί αντιδρούν έντονα υποστηρίζοντας πως δεν έχει νόημα η απαίτηση της καταδίκης αυτής. 

Ισχυρίζονται πως η λεγόμενη γενοκτονία στη Νοτιοσλαβία κατά τη δεύτερη δεκαετία του 20ου αιώνα, δεν έχει σχέση με τα Σκόπια καθώς τότε δεν υπήρχε Νότιο Σλαβικό Κράτος και η περιοχή ήταν αντικείμενο διεκδίκησης από τη Σερβία και τη Βουλγαρία.

Ο ιστορικός Τοντόρ Σεπρεγκάνοφ θα σημειώσει: 

«Καταρχάς θα πρέπει να καθορισθεί για ποια γενοκτονία ομιλούν και που διεπράχθη. Διότι κατά την περίοδο 1912-1944, η περιοχή ήταν κατειλημμένη και διαιρεμένη, δεν μπορεί να ζητούν οι Αλβανοί από τους Σλάβους να εγκρίνουν ένα ψήφισμα για την γενοκτονία σε βάρος του αλβανικού λαού, όταν δεν εμπλέκονται σε αυτήν. 

Αν πράγματι έγινε αυτή η γενοκτονία,  δεν έχουν οι Αλβανοί παρά να απευθυνθούν στους Σέρβους και όχι στο κοινοβούλιο των Σκοπίων. Αλλά, αν μιλάμε για την περίοδο 1944-1956, πιθανώς η σκέψη μας πηγαίνει σε εκείνους που διώχθηκαν επειδή επεδίωξαν να ενταχθεί η περιοχή στην Αλβανία. 

Αλλά, τι θα κάνουμε και με τους δικούς μας που σκοτώθηκαν για την ανεξαρτησία και την ενοποίηση του σημερινού μας κράτους; 

Όλοι γνωρίζουμε ότι διαπράχθηκαν εγκλήματα κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έγινε γενοκτονία», είπε ο Σεπρεγκάνοφ.

Κάτι ακόμα. Κράτος ‘Μακεδονία’ δεν υπήρχε τότε. ‘Μακεδόνες’ δεν αναφέρουν πουθενά οι ίδιοι οι Σλάβοι ιστορικοί. Μόνο Αλβανοί, Σέρβοι αναφέρονται.

 Μήπως λοιπόν διαλύονται διότι απλούστατα η ιστορία των Σκοπίων είναι γεμάτη ΨΕΜΑΤΑ και ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ;

ΠΗΓΗ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger