Σε αντίθεση με τις κατηγορίες των ΗΠΑ περί ρωσικής παρέμβασης στις προεδρικές εκλογές, τα επιχειρήματα Λαβρόφ μπορούν να τεκμηριωθούν με μια απλή αναζήτηση στο Google από τα μέσα έως τα τέλη του 2016.

Σκληρότατη κριτική σε όσους κατηγορούν τη Ρωσία ότι έχει παρέμβει στις εκλογές των ΗΠΑ με στόχο να επηρεάσει το αποτέλεσμα, άσκησε ο Ρώσος υπουργός εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Έχοντας ακούσει στωικά για τους τελευταίους δύο μήνες τις κατηγορίες χωρίς αποδείξεις ότι η Μόσχα χάκαρε τις αμερικανικές εκλογές κι ότι η Κλίντον έχασε έμμεσα λόγω της υποτιθέμενης παρέμβασης του Putin, οδηγώντας στην εκδίωξη 35 Ρώσων διπλωματών από τον Ομπάμα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Λαβρόφ άσκησε δριμύτατη κριτική τονίζοντας ότι οι ηγέτες και ανώτατοι αξιωματούχοι από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Γερμανία και την Γαλλία έχουν «κατάφωρα εμπλακεί» στις εσωτερικές υποθέσεις των ΗΠΑ και στην προεκλογική «εκστρατεία» υπέρ της Χίλαρι, «δαιμονοποιώντας» τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ.

Σε αντίθεση με τις κατηγορίες των ΗΠΑ περί της ρωσικής παρέμβασης, τα επιχειρήματα Λαβρόφ μπορούν να τεκμηριωθούν με μια απλή αναζήτηση στο Google από τα μέσα έως τα τέλη του 2016.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά από συνάντηση με τον Αυστριακό ομόλογό του Σεμπάστιαν Κουρζ, ο Λαβρόφ ενοχλημένος δήλωσε ότι η Ρωσία κουράστηκε να απαντάει για τις κατηγορίες των Αμερικανών όσο αφορά τις εκλογές στις ΗΠΑ.

Οι σύμμαχοι των ΗΠΑ έχουν κατάφωρα παρέμβει στις εσωτερικές υποθέσεις της Αμερικής, στην προεκλογική εκστρατεία.

Παρατηρήσαμε ότι πολιτικοί όπως Άνγκελα Μέρκελ, Φρανσουά Ολάντ, Τερέζα Μέι κι άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες με δηλώσεις τους παρενέβησαν στις αμερικανικές εκλογές.

Επίσης πολλοί ευρωπαίοι αξιωματούχοι προσπάθησαν να «δαιμονοποιήσουν» τον Τραμπ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Τον Αύγουστο του 2017 ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Γουόλθερ Στάνμαγιερ χαρακτήρισε τον Τραμπ ως «ιεροκήρυκα του μίσους».

Αντιδρώντας στην δήλωση του Τραμπ ότι μέρη του Λονδίνου είναι «απαγορευμένες περιοχές», ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον είπε ότι ο Τραμπ είναι ακατάλληλος για να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ.  Αργότερα, ωστόσο, ο Τζόνσον δήλωσε ότι η προεδρία Τραμπ θα μπορούσε να είναι μια καλή ευκαιρία.

Από την άλλη πλευρά, η ρωσική κυβέρνηση έχει εκφράσει την προθυμία της να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ και τον Τραμπ, δήλωσε ο Λαβρόφ.

Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι αν η προώθηση των αμερικανικών εθνικών συμφερόντων απαιτήσει συνεργασία με την Ρωσία, θα ήταν ανόητο να μην το πράξει.

ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger