Εισήλθαν στο πολωνικό έδαφος οι αμερικανικές δυνάμεις, με δικαιολογία  υποτιθέμενους  φόβους  περί ρωσικής επιθετικότητας σήμερα  Πέμπτη, κινητοποιώντας τις ρωσικές δυνάμεις της δυτικής περιφέρειας που σταθμεύουν στα σύνορα με την Πολωνία .

Η αμερικανική  τεθωρακισμένη ταξιαρχία που κατέφθασε στην Πολωνία περιλαμβάνει  περίπου 3.500 στρατιώτες και πάνω από 1.000 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων αρμάτων μάχης  Abrams , ΤΟΜΑ  Bradley και αυτοκινούμενα πυροβόλα Paladin .

Στην απέναντι  πλευρά των συνόρων που θα σταθμεύσουν οι Αμερικανοί υπάρχουν τουλάχιστον 50.000 πάνοπλοι Ρώσοι , εκατοντάδες άρματα μάχης , αυτοκινούμενα πυροβόλα, πύραυλοι εδάφους -εδάφους και πολλά άλλα.

Επιπλέον, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ότι μια ακόμη τεθωρακισμένη ταξιαρχία θα αναπτυχθεί στην περιοχή.

Στρατιώτες από την 3η τεθωρακισμένη ταξιαρχία που σταθμεύουν στο Φορτ Κάρσον, στο Κολοράντο την Παρασκευή θα μεταφερθούν δια θαλάσσης  από τις ΗΠΑ στο γερμανικό λιμάνι της Βρέμης, και από εκεί θα  κατευθυνθεί  προς την Πολωνία.

Πρόκειται για πρόκληση τεραστίων διαστάσεων από τις ΗΠΑ στην Μόσχα η οποία ισοδυναμεί ακόμη και με Casus belli, μιας και Αμερικανοί στρατιώτες έφτασαν στα σύνορα της Ρωσίας.

Το Κρεμλίνο δεν έχει απαντήσει ακόμη αλλά πολύ σύντομα θα ακουστεί η «απάντηση» του Βλαδίμηρου ο οποίος βλέπει την «μέγγενη» να σφίγγει ολοένα και πιο πολύ την χώρα του.

Υπενθυμίζουμε την αποστολή  500 Αμερικανών   στο βόρειο Αφανιστούν και 2000 στο Ιράκ , αλλά και την δημιουργία νατοϊκού στόλου στην Μαύρη θάλασσα με παράλληλη ενίσχυση των χωρών της Α.Ευρώπης.   

Η Πολωνία όμως αποτελεί  το κερασάκι στην τούρτα …….

Την ίδια στιγμή την μεγάλη ικανοποίηση τους  εξέφρασαν ανώτατοι Πολωνοί αξιωματικοί  καθώς τα αμερικανικά στρατεύματα εισέρχονταν στο πολωνικό έδαφος από την Γερμανία.

Στρατιώτες από την  1η ΤΘΤ ( τεθωρακισμένη ταξιαρχία) των ΗΠΑ διέσχισαν τα σύνορα κοντά στην περιοχή Olszyna, στην νότιο-δυτική Πολωνία, κινούμενοι προς την   βάση στη δυτική πόλη  Żagań δίπλα στα ρωσικά σύνορα , όπου θα σταθμεύσουν πολλά από τα αμερικανικά στρατεύματα.

Το κομβόι αποτελούνταν από αρκετές δεκάδες φορτηγά και οχήματα Humvee.

Οι κύριες τελετές για το καλωσόρισμα στο  Żagań έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο. Τα στρατεύματα των ΗΠΑ θα γίνουν  επίσημα ευπρόσδεκτα από τον Πρωθυπουργό της Πολωνίας Beata SZYDLO και τον  υπουργό άμυνας A.  Macierewicz.

Το μόνο που δεν είναι ακόμη γνωστό είναι το πως ακριβώς  θα « καλωσορίσει τους Αμερικανούς ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν και ο Τάταρος  στην καταγωγή υπουργός άμυνας Σ.Σοιγκού»,  …αλλά θα μάθουμε σύντομα.

Εν μέσω φόβων περί  ρωσικής επιθετικότητας μετά από προσάρτηση της Κριμαίας  το 2014, το ΝΑΤΟ αποφάσισε κατά τη σύνοδο κορυφής της Βαρσοβίας τον περασμένο Ιούλιο  να αναπτύξει τέσσερις ταξιαρχίες  στην ανατολική πλευρά της στρατιωτικής συμμαχίας.

Αυτό είναι πιθανόν η απαρχή ενός μεγάλου πολέμου ξανά σε ευρωπαικό έδαφος.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ 


















ΠΗΓΗ




ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger