Το Ισλαμικό Κράτος κυκλοφόρησε νέο βίντεο με τίτλο «Η Ασπίδα του Σταυρού» στα αγγλικά. Στο βίντεο, εκτός τους δύο Τούρκους...


Το Ισλαμικό Κράτος κυκλοφόρησε νέο βίντεο με τίτλο «Η Ασπίδα του Σταυρού» στα αγγλικά. Στο βίντεο, εκτός τους δύο Τούρκους  στρατιώτες που σέρνονται βάναυσα προτού καούν ζωντανοί , παρουσιάζονται διάφορες μάχες του χαλιφάτου με τις  συριακές κυβερνητικές δυνάμεις, που υποστηρίζονται  από τη Ρωσία.

Η ιστοσελίδα BNO News ανέφερε ότι η δημοσίευση του βίντεο αυτού  προκάλεσε την αντίδραση των τουρκικών αρχών με αποτέλεσμα να κλείσουν ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook, το Twitter και το YouTube.


Το βίντεο προέρχεται από την ελεγχόμενη από τον ISIS πόλη της Al-Μπαμπ, η οποία  χρησιμοποιείται για τις επιδρομές στο  ανατολικό  Χαλέπι, εφόσον απέχει 15 λεπτά μόνο με το αυτοκίνητο.

Ο τουρκικός στρατός προσπαθεί να καταλάβει την πόλη αυτή , με το Reuters να αναφέρει ότι  προχθεσινές  τουρκικές  αεροπορικές επιθέσεις κατέστρεψαν 67  στόχους στην πόλη.

Ξεκινά η αφήγηση με  μια σύντομη περιγραφή για την  συμμετοχή του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Συρία μαζί με  τον Ασάντ, τον Πούτιν και τον Ομπάμα.

Η Τουρκία ξεκίνησε επίσημα τον συριακό εμφύλιο  τον Αύγουστο. Τον Νοέμβριο, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η εισβολή της Τουρκίας στη Συρία είχε σκοπό να εκδιώξει τον  Άσαντ, αλλά έκτοτε δεν το ξαναδήλωσε ποτέ , σύμφωνα με την Hurriyet Daily News.

Η Τουρκία χρησιμοποιεί επίσης τη συμμετοχή της στη Συρία ως πρόσχημα για την παρεμπόδιση της δημιουργίας κουρδικής ομοσπονδίας στην βόρεια  Συρία .

Αργότερα στο βίντεο, παρουσιάζονται  πλάνα τουρκικών  βομβαρδισμών  στην  ΑΛ-Μπαμπ και βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας μελών του χαλιφάτου .

Το βίντεο περιλαμβάνει επίσης πλάνα από τις απώλειες αμάχων των τουρκικών βομβαρδισμών στην πόλη Al-Bab. Οι απώλειες αμάχων από  τουρκικές αεροπορικές  επιδρομές  έχουν επιβεβαιωθεί στο παρελθόν, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στο τέλος των  19 λεπτών παρουσιάζονται  δύο Τούρκοι στρατιώτες οι οποίοι εμφανίζονται σε ένα κλουβί με κολάρα γύρω από το λαιμό τους. Ο ISIS τους αποκαλεί «σκυλιά».



Η προσβολή και ο όρος «σκυλιά» είναι ιδιαίτερα σημαντική στην ισλαμική σκέψη, διότι τα σκυλιά είναι  βρώμικα και ακάθαρτα σύμφωνα με το Ισλάμ.

Το αραβικό κείμενο έχει ως εξής: «Μπορεί να κάψατε μουσουλμάνους ,  κυβέρνηση της Τουρκίας…αυτή θα είναι η τύχη σας με την άδεια του Αλλάχ».

Επειδή έχει επιβληθεί «σιωπή» στα τουρκικά ΜΜΕ σε οτιδήποτε σχετικά με τις τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Συρία, οι μόνες πηγές είναι προς το παρόν οι ανακοινώσεις των τουρκικών ΕΔ, αλλά και τα βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.


Στις 23 Δεκεμβρίου εμφανίστηκε έγγραφο του Τουρκικού Στρατού που παρουσιάζει το σύνολο των απωλειών σε άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα κατά την πολιορκία της Al-Bab.



Σύμφωνα με αυτό ,  ο τουρκικός στρατός είχε   απώλειες τουλάχιστον δέκα αρμάτων μάχης Leopard-2A4 της 1ης ΕΜΑ της 2ης ΤΘΤ, ενός ακόμη άρματος μάχης M60T της 16ης Μ/Κ ΤΑΞΠΖ, δύο ΤΟΜΑ AIFV-AFV, ενός ΤΟΜΠ AAPC του 3ου Μ/Κ Τάγματος της 39ης Μ/Κ ΤΑΞΠΖ και ενός οχήματος Cobra της 20ης ΤΘΤ.

Από 24 Αυγούστου έως 6 Σεπτεμβρίου μεταφέρθηκαν 80 άρματα μάχης Leopard-2A4 της 2ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας του 3ου Σώματος Στρατού της 1ης Στρατιάς από το Maltepe της Κωνσταντινούπολης στο Gaziantep της ΝΑ Τουρκίας.

Εκτιμάται ότι 38-45 Leopard-2A4 αναπτύχθηκαν σε συριακό έδαφος , προς βοήθεια των  περίπου 27 αρμάτων μάχης  Μ60Τ Sabra, από τα οποία  17 δέχθηκαν αντιαρματικά βλήματα και  υπέστησαν ζημιές.



Οι Τούρκοι στρατιώτες αξιωματικοί και υπαξιωματικοί που απαρτίζουν το εκστρατευτικό σώμα , διαμαρτύρονται ΣΥΝΕΧΩΣ  για τις συνθήκες που ζουν, καθώς και  για την μη ομαλή ροή εφοδίων και τις άθλιες συνθήκες  από τις οποίες υπάρχουν απώλειες από σχετικές ασθένειες .

Το κομβικό σημείο είναι ότι στην πόλη αλ  Μπάμπ πολεμούν μονάδες  της ταξιαρχίας καταδρομών αλλά και μέλη του τμήματος bordo bareli,ενδεικτικό της απόγνωσης των Τούρκων στρατηγών, σε ένα πόλεμο που σίγουρα δεν είναι στα μέτρα τους.


pentapostagma.gr



ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger