Ο Αμερικανός μεγαλοεπενδυτής, Γουίλμπουρ Ρος, ο οποίος αναμένεται να αναλάβει τη θέση του υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ στην κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, δεσμεύτηκε ότι θα παραιτηθεί από δεκάδες θέσεις που κατέχει και ότι θα πουλήσει εντός 180 ημερών τα περισσότερα περιουσιακά του στοιχεία, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Με τη συμφωνία δεοντολογίας που υπέγραψε ο Ρος δεσμεύεται, μεταξύ άλλων, να πουλήσει τη συμμετοχή του στο ομώνυμο επενδυτικό ταμείο WL Ross private equity funds.

Το ταμείο αυτό έχει κάνει επενδύσεις σε επιχειρήσεις εκτός των ΗΠΑ, όπως στην Eurobank, την Τράπεζα Κύπρου και την κινεζική Huaneng Group, μία κρατική εταιρεία παραγωγής ενέργειας.

Ο Ρος θα παραιτηθεί, επίσης, από τις θέσεις που έχει στην Τράπεζα Κύπρου και στη Nexeo.



Στη δήλωση της οικονομικής του κατάστασης, που υπέβαλε στην αμερικανική ομοσπονδιακή υπηρεσία κυβερνητικής δεοντολογίας, ο Ρος ανέφερε περιουσιακά στοιχεία αξίας άνω των 336 εκατ. δολαρίων, που δεν αντανακλούν τη συνολική καθαρή περιουσιακή του θέση, η οποία εκτιμάται από το Bloomberg στα 2,9 δισ. δολάρια.

Ο Ρος αποκάλυψε στην 57σέλιδη δήλωσή του ότι έχει μετοχές στην Apple και τη Boeing και λογαριασμούς σε μετρητά, με συνολικό ύψος μεγαλύτερο από τα 150 εκατ. δολάρια.

Όπως προκύπτει από τη συμφωνία δεοντολογίας, θα παραιτηθεί από τις θέσεις που κατέχει σε 38 φορείς, στους οποίους περιλαμβάνεται η Ivesco, που εξαγόρασε την WL Ross το 2006, καθώς και επτά θυγατρικές της.

Ο Ρος θα παραιτηθεί από την Exco Resources και 29 άλλα επενδυτικά ταμεία και φορείς, στους οποίους έχει οικονομική συμμετοχή, ενώ θα διατηρήσει μία συμμετοχή σε επτά από αυτά, περιλαμβανομένων των ταμείων που επενδύουν στη ναυτιλία.

Θα διατηρήσει, επίσης, συμμετοχές σε αρκετά άλλα ταμεία, αλλά δεν θα συμμετέχει «προσωπικά και ουσιαστικά» σε αποφάσεις που έχουν σχέση με τους φορείς αυτούς.

ΠΗΓΗ
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο. ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger