Αυτό τουλάχιστον γράφει επώνυμος Βρετανός δημοσιογράφος στις προβλέψεις του για το 2017.

Επιμέλεια: Χαράλαμπος Ζάκος

Ο Peter Oborne, αρχισυντάκτης του «The Spectator» και πρώην δημοσιογράφος της «Τhe Daily Telegraph», αλλά και συγγραφέας, αναφέρει σε άρθρο του που μιλά για τα γεγονότα που θα συγκλονίσουν το Παγκόσμιο το 2017, ότι η Ευρωζώνη θα καταρρεύσει εντός του έτους.

Πιο συγκεκριμένα γράφει, πως «η οικονομική κρίση θα είναι το σημείο καμπής για το προβληματικό νόμισμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης», συμπληρώνοντας πως «η Ελλάδα θα υποχρεωθεί να γυρίσει στην δραχμή προκαλώντας μια αλυσιδωτή αντίδραση με αποτέλεσμα Ιταλία, Κύπρος, Ισπανία και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες του νότου να εγκαταλείψουν το ευρώ».
Μάλιστα, ο γνωστός δημοσιογράφος δεν σταματά εδώ καθώς αναφέρει πως μικροί καταθέτες θα δουν τις επενδύσεις τους να χάνονται σε όλη την Ευρώπη, με αποτέλεσμα να υπάρξουν αναταραχές. «Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα», αναφέρει ο δημοσιογράφος θα «παραλύσει μετά από το χάος και θα αποτύχει καθώς τα κράτη μέλη θα αρνηθούν να επιχορηγήσουν τα κεφάλαια που χάθηκαν».
«Αυτό θα οδηγήσει σε κατάρρευση των χρηματιστηρίων και σε οικονομική ύφεση», συνεχίζει ο δημοσιογράφος, αναφέροντας παράλληλα και την αισιοδοξία του ότι «οι Ευρωπαϊκές χώρες απαλλαγμένες από τον ζουρλομανδύα του ευρώ θα αναπηδήσουν πίσω στην υγιή οικονομία».
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger