Toυ Πέτρου Καρσιώτη

Μια πλαστή ταυτότητα, ένα κλειδί με ταμπελάκι, πάνω στο οποίο αναγραφόταν η οδός Προμπονά, αλλά κι ένα τετράδιο, όπου σημείωνε διάφορα έξοδα της οργάνωσης, όπως για αλλαγές πινακίδων, ήταν τα τρία πρώτα στοιχεία που περιήλθαν σε γνώση της αντιτρομοκρατικής για την 25χρονη Κ. Α, πριν εκείνη παραδεχθεί μόνη της τη συμμετοχή της στον Επαναστατικό Αγώνα όπου ανήκε και η συλληφθείσα Πόλα Ρούπα.

Ενώ το αντιτρομοκρατικό επιτελείο επιχειρεί με βάση τα στοιχεία, που συγκεντρώνει, να θεμελιώσει με αποδεικτικά στοιχεία τον ακριβή ρόλο της στα χρόνια που η Πόλα Ρούπα βρισκόταν στην παρανομία, ευρήματα στα δύο σπίτια των γυναικών, συμπεριελήφθησαν στη δικογραφία για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση.

Ενώ τις πρώτες ώρες η 25χρονη που συνελήφθη σε διαμέρισμα του Αγίου Δημητρίου παρουσιαζόταν απλά ως η «μπέίμπυ σίτερ» που βοηθούσε την καταζητούμενη Πόλα Ρούπα, στην πραγματικότητα η αντιτρομοκρατική ήταν βέβαιη για το ρόλο της.

Κι αυτό γιατί η έως τότε υπαριθμόν ένα καταζητούμενη και επικηρυγμένη με ένα εκατομμύριο ευρώ σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη, δεν θα επέτρεπε σε κανένα άτομο ξένο προς αυτή την πρόσβαση στο κρυσφήγετό της.

Eτσι, από την έρευνα, βρέθηκε στο σπίτι της 25χρονης η πλαστή ταυτότητα και το κλειδί με την ένδειξη «Προμπονά».

Στο σπίτι της Πόλας Ρούπα, στην Ηλιούπολη, βρέθηκε παράλληλα σημείωση με τη φράση «πως πάμε στην Προμπονά». 

Ακολουθώντας ακριβώς αυτές τις… οδηγίες, ομάδα αστυνομικών της αντιτρομοκρατικής έφθασε στην οδό Προμπονά.

Το κλειδί άνοιγε την πόρτα του γκαράζ εκεί. Μίλησαν με τον ιδιοκτήτη.

 Εκείνος αναγνώρισε στη φωτογραφία της πλαστής ταυτότητας την κοπέλα που το είχε νοικιάσει, την 25χρονη. 

Του είχε πει προ δύο μηνών ότι το ήθελε για να μεταφέρει δύο αυτοκίνητα της οικογένειας. 

Το γκαράζ ήταν γεμάτο έπιπλα και έδωσε στον ιδιοκτήτη 200 ευρώ για να το αδειάσει.

Θεωρείται βέβαιο ότι οι δύο γυναίκες ήταν σε φάση μετακόμισης των εκρηκτικών και των δύο αυτοκινήτων από το γκαράζ του Αλίμου στην Προμπονά για λόγους που ερευνώνται και ίσως έχουν σχέση με μελλοντικό χτύπημα.

Μεγάλη σημασία για την Αστυνομία έχει και το σημειωματάριο που βρέθηκε επίσης στο σπίτι της και όπου έχουν καταγραφεί αναφορές για τα έξοδα που έκανε, όπως για χρήματα που έδινε για αλλαγή πινακίδων, για μεταφορές με ταξί και για άλλα έξοδα.

Εκείνο που θα ακολουθήσει είναι να διαπιστωθεί αν η 25χρονη είχε ρόλο και σε κάποια από τα χτυπήματα της οργάνωσης.

 Η αντιτρομοκρατική έχει στοιχεία για συμμετοχή μιας νεαρής γυναίκας σε αρκετές ενέργειες. Θα εξεταστεί αν επρόκειτο για εκείνη.


ΠΗΓΗ 
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger