Oι τζιχαντιστές κατέστρεψαν ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της αρχαίας Παλμύρας. Πρόκειται για το Τετράπυλο. Δεν έμειναν όμως εκεί ισοπέδωσαν και τμήμα του ρωμαϊκού θεάτρου, που βρίσκεται στην πόλη.

- -
Την είδηση επιβεβαίωσε ο προϊστάμενος αρχαιοτήτων της Παλμύρας, Μααμούν Αμπντουλκαρί, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

Η Γενική Διευθύντρια της UNESCO Iρίνα Μπόκοβα καταδίκασε τις πράξεις των τζιχαντιστών, τις οποίες χαρακτήρισε ένα «νέο έγκλημα πολέμου… Θέλουν να στερήσουν από τον συριακό λαό το παρελθόν και το μέλλον του».

Toν Δεκέμβριο η οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος» κατάφερε να ανακαταλάβει την πόλη για δεύτερη φορά από τις δυνάμεις του καθεστώτος Άσαντ, που είχαν την υποστήριξη των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Toν προηγούμενο Μάρτιο ο συριακός στρατός είχε εκδιώξει τους τζιχαντιστές από την Παλμύρα, οι οποίοι την είχαν θέσει αρχικά υπό τον έλεγχο τους, το 2015.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν τουλάχιστον 12 ανθρώπους στην Παλμύρα.

Η τζιχαντιστική οργάνωση εκτέλεσε δια αποκεφαλισμού τους τέσσερις από αυτούς, δημόσιους υπαλλήλους και εκπαιδευτικούς, έξω από μουσείο, επισήμανε το Παρατηρητήριο. Οι άλλοι οκτώ, τέσσερις κυβερνητικοί στρατιώτες και τέσσερις μαχητές των ανταρτών που είχαν αιχμαλωτιστεί σε άλλα μέρη της Συρίας, εκτελέστηκαν δια πυροβολισμού.

ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger