Είμαστε φαντάροι που υπηρετούμε στο 516 ΜΚ/ΤΠ στον Λαγό της ακριτικής Ορεστιάδας.

Οι θερμοκρασίες υπό του μηδενός, που σε άλλα μέρη της Ελλάδας προκαλούν εντύπωση, εδώ αποτελούν καθημερινότητα.

Ιδίως τις τελευταίες μέρες με το κύμα κακοκαιρίας να συνδυάζει τις χαμηλές θερμοκρασίες με τους δυνατούς βοριάδες, το κρύο είναι πραγματικά αφόρητο.
Αν και οι προτροπές των στελεχών της διοίκησης να προσέχουμε την υγεία μας περισσεύουν, στην πραγματικότητα δεν παρέχονται ούτε οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις ώστε να μην υποφέρουμε από το κρύο.
Συγκεκριμένα, «με απόφαση της Μεραρχίας» τα καλοριφέρ ανάβουν μόλις έξι ώρες το 24ωρο, μοιρασμένες σε μεσημέρι και βράδυ.
Όταν όμως οι θερμοκρασίες κυμαίνονται γύρω από το 0, σε καμία περίπτωση δεν αρκούν για να θερμάνουν τους θαλάμους των οπλιτών.
Ακόμα όμως και τις ώρες που τα καλοριφέρ λειτουργούν δεν παρέχουν επαρκή θέρμανση καθώς δεν καίνε, αλλά παραμένουν χλιαρά. Το σκηνικό συμπληρώνουν τα παλιά, μεταλλικά παραθυρόφυλλα, που αφήνουν τον παγωμένο αέρα να μπαίνει στους θαλάμους διώχνοντας και αυτή τη λιγοστή ζέστη που προσφέρουν τα καλοριφέρ.
Η κατάσταση αυτή οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο ολοένα και περισσότεροι φαντάροι να επισκέπτονται άρρωστοι το ΣΤΕΠ, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο την ταλαιπωρία των ίδιων, αλλά και των έτσι κι αλλιώς λιγοστών συναδέλφων τους που αναγκάζονται να καλύψουν τα κενά που προκύπτουν στις υπηρεσίες-και ενώ ήδη βρισκόμαστε σε κατάσταση εμπλοκής.
Άραγε οι ίδιες συνθήκες επικρατούν και στα διοικητήρια της Μεραρχίας, της Ταξιαρχίας και των μονάδων – και πολύ περισσότερο στο ΥΠΕΘΑ;
Ζητάμε από την στρατιωτική ιεραρχία να παράσχει επιτέλους τις ελάχιστες προϋποθέσεις ώστε να είναι ανεκτή η ζωή για τους φαντάρους που υπηρετούν στην άλλη άκρη της Ελλάδας.
Το ΓΕΣ και τα επιτελεία θα μπορούσαν να σταματήσουν να ανταλλάσσουν κάρτες και να έδινα περισσότερα χρήματα για τη θέρμανση των φαντάρων στην παραμεθόριο που παγώνουν.
Αλήθεια, ο Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΣ Συνταγματάρχης Νικόλαος Φανιός θα αφιερώσει το επόμενο ευφάνταστο βίντεο του στις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στη παραμεθόριο;

Οι Υπουργοί Πάνος Καμμένος και Δ.Βίτσας θα θυμηθούν ότι υπάρχουν και φαντάροι στον Στρατό που υπηρετούν υποχρεωτικά και δεν απολαμβάνουν των προνομίων των στρατιωτικών, για τα οποία ενδιαφέρονται μόνο οι Υπουργοί;

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955467


πηγή


ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger