Τους πρώτους νεκρούς επί προεδρίας Ν.Τραμπ είχαμε στην Υεμένη με την κατάρριψη 2 ελικοπτέρων ενώ είχαμε και προσβολή φρεγάτας κλάσης Al Maddina της Σαουδικής Αραβίας με 176 ναύτες από τους Χούθις! 

Yπάρχουν πολλοί νεκροί Navy SEALs Team 6  και όχι μόνο ένας ή δύο όπως λέγεται…

Το ένα από τα 2 ελικόπτερα ήταν V-22 Osprey  το οποίο οι Αμερικανοί ισχυρίζονται ότι βομβαρδίστηκε μετά από βαριά προσγείωση από F-16 που απογειώθηκαν από τη βάση Lemonnier στο Djibouti . 



Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι υπάρχει ένας νεκρός και 3 τραυματίες. Το δεύτερο ελικόπτερο ήταν ένα AH64 Apache.


 
Οι Χούθι καταστρέφουν έτσι το δεύτερο σκάφος με πυραύλους εδάφους-επιφανείας  μετά την προσβολή μισθωμένου σκάφους «HSV 2 Swift» των ΗΑΕ.



Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έδωσε την εντολή για την επιδρομή ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ στο αρχηγείο της Αλ Κάιντα στην Υεμένη η οποία είχε σκοπό τη συγκέντρωση πληροφοριών από τις μυστικές υπηρεσίες για την τζιχαντιστική οργάνωση, δήλωσε σήμερα στρατιωτικός αξιωματούχος των ΗΠΑ.

Ο αξιωματούχος δήλωσε πως οι αμερικανικές επίλεκτες δυνάμεις δεν συνέλαβαν μαχητές ούτε απελευθέρωσαν κρατουμένους από το κτίριο μετά την επιδρομή που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο κατά την οποία σκοτώθηκαν 14 μέλη της οργάνωσης Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο και ένας Αμερικανός στρατιώτης.

Η επιδρομή που πραγματοποιήθηκε την αυγή στη Γάκια, στο κέντρο της Υεμένης, με τη βοήθεια μη επανδρωμένων αεροσκαφών και επιθετικών ελικοπτέρων, είχε στόχο κρησφύγετα της Αλ Κάιντα, σύμφωνα με αξιωματούχο από την Υεμένη, ο οποίος μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Σε ανακοίνωσή της η Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (Aqpa) ανέφερε πως σχεδόν 30 άνθρωποι, περιλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, σκοτώθηκαν κατά την επιδρομή που πραγματοποίησαν τέσσερα επιθετικά ελικόπτερα Απάτσι.

Σύμφωνα με την Aqpa, «οι αμερικανοί στρατιώτες υπέστησαν απώλειες στις μάχες» και «κανένα μέλος της Αλ Κάιντα δεν σκοτώθηκε».

Σύμφωνα με τη CENTTCOM, την αμερικανική διοίκηση που είναι υπεύθυνη για τις επιχειρήσεις στην περιοχή, ένα στρατιωτικό ελικόπτερο «έκανε αναγκαστική προσγείωση όχι μακριά από το σημείο (της επιδρομής)».


 Ένας στρατιώτης τραυματίστηκε κατά την αναγκαστική προσγείωση, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Το ελικόπτερο δεν μπόρεσε να απογειωθεί και πάλι και «καταστράφηκε σκόπιμα», ανέφερε η CENTCOM.



      Toυ Βασίλη Καπούλα


ΠΗΓΗ






ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο. ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger