Μπορεί να νιώσατε εξαιρετικά άβολα την τελευταία φορά που ο σύντροφός σας ρώτησε για τον αριθμό των "παρτενέρ"σας στο παρελθόν, καθώς για πολλούς αποτελεί θέμα ταμπού...

Και αυτό γιατί πολύ απλά οποιαδήποτε και εάν είναι η απάντηση, θα μπορούσατε να χαρακτηριστείτε ως άπειρος/η, επιπόλαιος/η ή ακόμη και εύκολος/η.

Ποιος είναι, όμως ο μέσος αριθμός των "συντρόφων" και τι ορίζεται ως φυσιολογικό;

Οι έρευνες που κατά καιρούς έχουν πραγματοποιηθεί καταλήγουν σε αντικρουόμενα αποτελέσματα.

Ενδεικτικά, από έρευνα του 2010 για την Υγεία στην Αγγλία προέκυψε ότι ο μέσος αριθμός των συντρόφων ήταν 9,3 για τους άνδρες και 4,7 για τις γυναίκες.

Ωστόσο, στην Εθνική Έρευνα του 2013 για τον Σεξουαλικό τρόπο σκέψης και ζωής (Natsal) ο μέσος όρος ήταν 11,7 για τους άνδρες και 7,7 για τις γυναίκες.

Από την άλλη, στην έκθεση του «The Way We Are Now» για το 2014, το 31% των ανδρών και 21% των γυναικών που συμμετείχαν, δήλωσαν ότι είχαν συνευρεθεί με περισσότερα από δέκα άτομα στη διάρκεια της ζωής τους.

Μάλιστα, ο αριθμός των συντρόφων σε άτομα ηλικίας από 35 έως 44 κορυφώθηκε, με πάνω από το ένα πέμπτο αυτής της ηλικιακής ομάδας, να κάνει λόγο για 20 ή περισσότερους συντρόφους.

Αντιθέτως, μόνο το 9% των ατόμων ηλικίας άνω των 65 ετών δήλωσαν ότι είχαν 20 ή περισσότερους ερωτικούς συντρόφους κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ένα 8% δεν είχε ποτέ σύντροφο και ένα 17% δήλωσε ότι είχε μόνο έναν.

Και το ερώτημα επανέρχεται: Τι είναι τελικά φυσιολογικό;

Η έρευνα καταλήγει ότι δεν υπάρχει σωστή ή λάθος απάντηση. Και αυτό γιατί το «φυσιολογικό» διαμορφώνεται από τις διαφορετικές εμπειρίες και αξίες του κάθε ατόμου αυστηρά.

ΠΗΓΗ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger