- Ως “ατομο κανονικού αναστήματος” και “ξερακιανός” περιγράφεται ο ένοπλος που άνοιξε πυρ κατά της κλούβας των ΜΑΤ στα Εξάρχεια
- Η αστυνομία έχει υποψίες πως πρόκειται για άτομο γνωστό στην ασφάλεια
- Τον συνόδευε ένας ακόμα άνδρας που πιθανότατα οπλοφορούσε
- Αποκαλύψεις και για τον προμηθευτή όπλων της “Νεοτρομοκρατίας”
Την εικόνα του ξερακιανού οπλοφόρου της οργάνωσης “Επαναστατική Αυτοάμυνα”, που με ιδιαίτερη ψυχραιμία στήριξε στον ώμο του το Καλάσνικοφ με το πτυσσόμενο κοντάκι και πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών των ΜΑΤ έχουν στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, από κάμερα ασφαλείας καταστήματος που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Αραχώβης και Χ. Τρικούπη στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο οπλοφόρος χαρακτηρίζεται ως άτομο κανονικού αναστήματος ξερακιανός, ο οποίος φορούσε σκούφο μέχρι τα μάτια, ενώ το υπόλοιπο πρόσωπο του ήταν καλυμμένο με μια “μπαλακλάβα”, όπως αυτές που χρησιμοποιούν οι μοτοσυκλετιστές.

Μαζί του ήταν κι ένα δεύτερο άτομο πιο ψηλό, το οποίο είχε μονίμως το χέρι του στην τσέπη όπως φαίνεται από την κάμερα, προφανώς κρατώντας κάποιο πιστόλι, έτοιμος να απαντήσει στην περίπτωση που οι αστυνομικοί ήταν σε θέση να αντιδράσουν έπειτα από τους πυροβολισμούς με το Καλάσνικοφ.

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής έπειτα από την ανάλυση του βιντεοληπτικού υλικού, αλλά και την αποκωδικοποίηση της διαδρομής που ακολούθησαν οι δυο άνδρες, τόσο κατά την προσέγγιση του σημείου, όσο και κατά την διαφυγή τους, εκτιμούν πως οι δυο άνδρες περάσαν μπροστά από την διμοιρία και στην συνέχεια στάθηκαν στην συμβολή των οδών Αραχώβης και Χ. Τρικούπη. Ο “ξερακιανός” έβγαλε από το εσωτερικό του μπουφάν του το Καλάσνικοφ, το οποίο είχε και σκοπευτικό και άρχισε να πυροβολεί εναντίον των Αστυνομικών.

Όταν νόμισαν πως είχαν ολοκληρώσει την “αποστολή” τους, κατευθύνθηκαν με γρήγορο βήμα προς την πλατεία Εξαρχείων, όπου και χάθηκαν τα ίχνη τους. Μάλιστα εκτιμάται πως δεν έφυγαν ποτέ από τα Εξάρχεια, με δεδομένη την δυσκολία αστυνομικών ερευνών στην συγκεκριμένη περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής αναλύοντας το βίντεο από το κατάστημα της οδού Αραχώβης, από την σωματοδομή του οπλοφόρου υποπτεύονται έναν συγκεκριμένο αντιεξουσιαστή, ο οποίος την τελευταία διετία έχει φροντίσει να χαθούν τα ίχνη του, καθώς δεν συμμετέχει στις διεργασίες και τις κινητοποιήσεις του συγκεκριμένου χώρου. Ωστόσο όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, καθώς η σωματοδομή του οπλοφόρου προσομοιάζει με την δομή χιλιάδων ανθρώπων.

Ο προμηθευτής του οπλισμού

Το γενετικό υλικό του 37χρονου ποινικού που συνελήφθη στην Ν. Σμύρνη λίγη ώρα έπειτα από την σύλληψη της Πόλας Ρούπα, βρέθηκε στην ληστεία σε Τράπεζα στην Μαλεσίνα για την οποία η Αντιτρομοκρατική υποστηρίζει πως την διέπραξε η Π. Ρούπα μαζί με μια γυναίκα κι έναν άνδρα.

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος θεωρείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ως βασικός προμηθευτής όπλων της “νεοτρομοκρατίας” εδώ και χρόνια και μάλιστα από την εποχή που ο ίδιος ήταν 20 χρονών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες τόσο της Ασφάλειας όσο και της Αντιτρομοκρατικής, όσον αφορά στην περίπτωση του 37χρονου, κινούνται στην κατεύθυνση συσχέτισης της ποινικής δράσης του συλληφθέντα με ένοπλες οργανώσεις.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

πηγή
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger