Μόλις ανήλθε στην εξουσία ο κ. Ράμα, όπως συνήθως συμβαίνει και στα καθ’ ημάς, αντικατέστησε τους ανθρώπους του απελθόντος κ. Μπερίσα, μεταξύ άλλων και στην αλβανική Αστυνομία.

Ο εκλεκτός του κ. Ράμα, στρατηγός Αρτάν Ντίντι, ήταν ο μέχρι τότε αρχηγός των αστυνομικών ειδικών δυνάμεων, ένας καριερίστας αστυνομικός με πολυετή εμπειρία ο οποίος τον Οκτώβριο του 2013 ανέλαβε τα ινία της αλβανικής αστυνομίας.

Εμείς, τον έχουμε ξαναδεί "εν δράσει", μάλιστα δε -όπως αποκαλύπτει το βορειοηπειρωτικό himara.gr- κατά το 1999, ο νέος αρχηγός της αλβανικής Αστυνομίας είχε εμπλακεί στην γνωστή υπόθεση λεωφορειοπειρατίας στην Θεσσαλονίκη.

Όταν ο δράστης-απαγωγέας Φλαμούρ Πίσλι, οδήγησε το λεωφορείο εντός της Αλβανίας και συγκεκριμένα στην περιοχή του Ελμπασάν, ο αστυνομικός που σκότωσε εν ψυχρώ τον 29χρονο Γιώργο Κουλούρη είναι ο Αρτάν Ντίντι, ο νέος αρχηγός.

Να θυμίσω το περιστατικό, που είχε συνταράξει την ελληνική κοινωνία, δίνοντας μάλιστα και εικόνα αδυναμίας της ελληνικής Αστυνομίας να αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις. Στις 29 Μαΐου 1999, ο 25χρονος Αλβανός Φλαμούρ Πίσλι, υποστήριζε ότι είχε κατηγορηθεί άδικα για κατοχή τριών όπλων, και κατέλαβε στο Κάτω Σχολάρι Θεσσαλονίκης το λεωφορείο, κρατώντας ομήρους τους επιβάτες του.

Απαίτησε λύτρα 50 εκατ. δρχ., να του επιστραφούν τα τρία Καλάσνικοφ για τα οποία είχε κατηγορηθεί, καθώς και ασφαλή μετάβαση στην πατρίδα του. Η Αστυνομία δέχτηκε.

Το λεωφορείο κατευθύνθηκε ανενόχλητο  προς την Αλβανία, περνώντας μέσα από την Θεσσαλονίκη, ακολουθούμενο από μονάδες της Αστυνομίας και δημοσιογράφους. Πέρασε τα σύνορα, και στο Ελμπασάν ανέλαβε η αλβανική Αστυνομία, και κατά τη διάρκεια επιχείρησης απελευθέρωσης των 9 ομήρων ο κ. Αρτάν Ντίντι σκότωσε τον νεαρό Έλληνα Γιώργο Κουλούρη από το Κάτω Σχολάρι, ο οποίος επέβαινε στο λεωφορείο, δικαιολογούμενος ότι τον πέρασε για τον λεωφορειοπειρατή.

Η ελληνική Αστυνομία δεν παραδέχθηκε ποτέ την αδυναμία της να αντιμετωπίσει τα γεγονότα. Επί 16 ώρες το λεωφορείο βρισκόταν στο ελληνικό έδαφος, αλλ’ ο τότε υπουργός Δημοσίας Τάξης έριξε όλα τα βάρη στην αλβανική Αστυνομία. Υπήρξαν διαμαρτυρίες προς την αλβανική κυβέρνηση και προαναγγελίες για αντιμέτρα, όπως μαζικές απελάσεις μεταναστών από την Αλβανία, αλλά -ως συνήθως- επρόκειτο μόνο για λόγια.

Οι Αλβανοί, όχι δεν τιμώρησαν τον αστυνομικό τους που σκότωσε τον Γιώργο Κουλούρη, αλλά, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Φαντίλ Τσάνι, στέλεχος της Αλβανικής Αστυνομίας, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «ο Αλβανός, περικυκλωμένος από ισχυρή δύναμη της αστυνομίας στην Κράμπα, μια ορεινή περιοχή 29 χιλιόμετρα νοτίως των Τιράνων, δε βρήκε άλλη διέξοδο από το να αυτοκτονήσει, αφού εκδικήθηκε έναν από τους επιβάτες».

Και όχι μόνο αυτό. Αλλά στην Αλβανία ο Πίσλι έγινε «θρύλος» και γράφτηκαν τραγούδια γι’ αυτόν, καθώς όπως υποστηρίζουν, «με την πράξη του ήθελε να αποκαταστήσει τη δική του τιμή και των συμπατριωτών που το ελληνικό κράτος και κυρίως η αστυνομία τους συμπεριφέρθηκε βάρβαρα». ( Η τιμή του άξιζε τρία όπλα και 50 εκ. δραχμές!)

Όμως, και από ελληνικής πλευράς, ο νεκρός Έλληνας δεν έτυχε καλύτερης μεταχείρισης. Η ιστορία αυτή γυρίστηκε ταινία, για να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων του πατέρα του άτυχου Γιώργου Κουλούρη και άλλων πολιτών, γιατί ηρωοποιούσε τον Αλβανό λεωφορειοπειρατή.

Όταν λοιπόν, έλθει η στιγμή να συνεργαστούν οι δύο Αστυνομίες, ας γνωρίζει ο Έλληνας αρχηγός με ποιον έχει να 

Δείτε το σχετικό βίντεο:





 Δείτε την Εμετική απονομή:



πηγη


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο. ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger