Χθες το βράδυ στην Άγκυρα πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστική συνάντηση  με κύριο θέμα  το νέο τουρκικό σύνταγμα , στο οποίο μετά τις υπερεξουσίες του Τούρκου προέδρου επέρχεται και μία άλλη συνταγματική αλλαγή, η οποία «προμηνύει» ότι τα σχέδια του Ερντογάν προσβλέπουν σε μια νέα νέο-οθωμανική αυτοκρατορία.  

Ο αρχηγός του τουρκικού εθνικιστικού κόμματος MHP Ντεβλέτ Μπαχτσελί, συναντήθηκε χθες αργά το βράδυ με τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ στο Çankaya Προεδρικό Μέγαρο Çankaya, με κύριο αίτημα τις διευκρινήσεις στην απαλοιφή από το σύνταγμα του όρου «γεννήθηκε Τούρκος πολίτης» .

Οι επίσημες πληροφορίες ομιλούν για έκτακτη συνεργασία και συνεδρίαση με την ανταλλαγή πληροφοριών για την τρομοκρατία. Οι «λεπτομέρειες» όμως έκρυβαν την ουσία όπως γίνεται συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις.



Η φράση «γεννήθηκε Τούρκος πολίτης» αίρεται στο νέο σύνταγμα και δεν θα  συνδέεται με πολίτες που γεννιούνται πλέον στην Τουρκία .

Επίσης αποφασίσθηκε να αυξηθεί ο αριθμός των μελών στο ανώτατο δικαστικό συμβούλιο ποινικής δικαιοσύνης , τοποθετώντας πιστούς του Ερντογάν μέσα σε αυτό , για να ελεγχθεί πλήρως ο τομέας αυτός .

 Ειδικοί αναλυτές διαβλέπουν πίσω από την κίνηση του Σουλτάνου την πλήρη και ολοκληρωτική επικράτηση του  ίδιου, σε ένοπλες δυνάμεις,  δικαστικό σώμα,  σώματα ασφαλείας, τύπο, και την ισόβια εδραίωση στην εξουσία με παραλλαγές.

Οι Τούρκοι ακραίοι εθνικιστές βοηθούν τα όνειρα του Ερντογάν για μια νέα μεγάλη νέο-οθωμανική αυτοκρατορία υποστηρίζοντας  την πρόταση του κυβερνώντος κόμματος για αυτήν την πραγματικά ολοσχερή αναθεώρηση του συντάγματος.

Αυτός είναι ο λόγος και της εθνικιστικής ατζέντας του Ερντογάν κατά της Ελλάδος , της Βουλγαρίας , της Συρίας και του Ιράκ.

Συμπίπτουν με λίγα λόγια οι ονειρώξεις της αναβίωσης μιας αυτοκρατορίας  των Οθωμανών με τα εθνικιστικά όνειρα του κόμματος του Μπαχτσελί .

Πρόκειται για ένα εκρηκτικό μείγμα το οποίο σίγουρα θα διαλύσει και τα όνειρα του Πούτιν για συνεργασία με την χώρα αυτή.


Το ζήτημα όμως είναι ότι τίθενται οι νομικές βάσεις για την υποστήριξη αυτού του μεγαλόπνοου και αλαζονικού σχεδίου από τον Τούρκο πρόεδρο, το οποίο θα προκαλέσει πολεμικές συγκρούσεις οπωσδήποτε στην «γειτονιά μας» ..τα Βαλκάνια, που αποτελούν προνομιακό χώρο δράσης των νέο-οθωμανών.


Η Ελλάδα έρχεται αντιμέτωπη λίαν συντόμως με μια φανατισμένη ισλαμική Τουρκία η οποία έχει στο πυρήνα της εξουσίας της  τους «γκρίζους Λύκους», οι οποίοι θέλουν να μετατρέψουν τους Έλληνες σε ραγιάδες και τους ίδιους σε αφέντες. Μόνο που θα πρέπει να «κονταροχτυπηθούν» πρώτα  με τους Γερμανούς που προηγούνται στην σειρά ελέω ΕΕ.

Δεν πρέπει να μας διαφεύγει άλλωστε ότι,  στην παλαιά  οθωμανική διοίκηση υπήρχε  γενικά ανεκτική στάση προς τους μη μουσουλμανικούς λαούς, πρακτική όμως που δεν εμπόδισε τις κοινωνικές διακρίσεις και τις πρακτικές του εξανδραποδισμού και των σφαγών όποτε αυτό ήταν «αναγκαίο» ( Αρμένιους, Πόντιους κά)  . Τα χειρότερα έπονται….


ΠΗΓΗ


ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger