Το Βερολίνο θα στείλει πίσω στην Ελλάδα τους νεοαφιχθέντες αιτητές ασύλου που δέχθηκε η Γερμανία.

Σύμφωνα με το «ALJAZEERA», η Γερμανία αποφάσισε να ξεκινήσει να επιστρέφει πίσω στην Ελλάδα τους νεοαφιχθέντες αιτητές ασύλου που δέχθηκε η χώρα.

Όπως ανέφερε εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου εσωτερικών της Γερμανίας, η επιστροφή των μεταναστών θα ξεκινήσει στα μέσα Μαρτίου.

Σύμφωνα με τη συνθήκη του Δουβλίνου όσοι μετανάστες θα αιτηθούν άσυλο στην Ευρώπη θα πρέπει να το πράξουν στην πρώτη χώρα της Ένωσης που θα εισέλθουν, έτσι εάν οι αιτητές ταξιδέψουν σε άλλη χώρα θα πρέπει να επιστρέψουν πίσω στην πρώτη χώρα που έφτασαν.

Η συγκεκριμένη συνθήκη «πάγωσε» το 2011, καθώς η Ελλάδα ήταν η κύρια οδός των μεταναστών στην Ευρώπη που υποδέχθηκε πάνω από 1 εκατομμύριο μετ ανάστες από το 2015 που προσπαθούν να γλυτώσουν από τον πόλεμο στην Μέση Ανατολή και στην Αφρική.

«Η Γερμανία θα επαναφέρει την συνθήκη του Δουβλίνου σε δύο μήνες και θα επιστρέφει τους νεοφιχθέντες μετανάστες στην πρώτη χώρα που έφθασαν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου εσωτερικών, ενώ παράλληλα ανέφερε πως «η επιστροφή των μεταναστών στην Ελλάδα θα ξεκινήσει στις 15 Μαρτίου 2017».

ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger