Σε φυλάκιση 8 μηνών καταδικάστηκε ο συνεργάτης  του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και υπεύθυνος του ιστολογίου www.olympia.gr Ανδρέας Παπακυριακόπουλος μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση του δημοσιογράφου Ηλία Μάτσικα, τέως Προέδρου του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.


Η δίκη διεξήχθη σήμερα,  ύστερα από 6,5 χρόνια, στο Μονομελές  Πλημμελειοδικείο Αθηνών. 

Ο μηνυτής περιέγραψε  τον τρόπο με τον  οποίο συκοφαντικό κύκλωμα στο διαδίκτυο  και το olympia.gr επιτέθηκε εναντίον του, στοχοποιώντας τον με συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς και ύβρεις,  με  αναρτήσεις  που πλήττουν το κύρος και την επαγγελματική του υπόσταση.

Καταλυτικές υπήρξαν και οι καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας, δημοσιογράφων
 Ι. Μετζιδάκη και Κ. Μανιμανάκη.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι δεν είναι αυτός ο διαχειριστής του www. olympia.gr αλλά ο κατοχυρωτής του domain χωρίς όμως να πείσει το δικαστήριο.

Ο  εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του και η  πρόεδρος του δικαστηρίου τον έκρινε ένοχο και του  επέβαλε την ποινή των οκτώ μηνών.

Ο καταδικασθείς Ανδρέας Παπακυριακόπουλος  προσπάθησε να πείσει τους δικαστές ότι δήθεν «οποιοσδήποτε μπορεί να δημοσιεύσει ο,τι θέλει στον ιστότοπο ή να προσθέσει σχόλιο ή να κατεβάσει ανάρτηση», κάτι που όμως  δεν  ισχύει, αφού στους όρους που ο ίδιος κατέθεσε, αναφέρεται ότι προκειμένου να γίνονται οι αναρτήσεις στην ιστοσελίδα,  η αποστολή των κειμένων πρέπει να πραγματοποιείται σε συγκεκριμένη ηλεκτρονική διεύθυνση.

ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger