Σε ρινγκ μετατράπηκε η Τουρκική Εθνοσυνέλευση με αποτέλεσμα γυναίκες βουλευτές να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Ου βουλευτές του κόμματος της αντιπολίτευσης Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (CHP) Σαφάκ Παβέι, Μελικέ Μπασματζί και η συνάδελφός τους από το φιλοκουρδικό κόμμα (HDP) Περβίν Μπουλντάν μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μετά από καβγά που ξέσπασε αργά χθες.

Ο καυγάς ξεκίνησε ότι η ανεξάρτητη βουλευτής Αϊλίν Ναζλιάκα δέθηκε με χειροπέδες στο βήμα διαμαρτυρόμενη για τη συνταγματική αναθεώρηση που δίνει μεγάλες εξουσίες στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Ο Παβέι που είναι άτομο με ειδικές ανάγκες σπρώχθηκε στο έδαφος από βουλευτή του  κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) ενώ μία άλλη συνάδελφο της την τράβηξαν από τα μαλλιά.  Τότε άρχισαν να πέφτουν μπουνιές και χαστούκια μεταξύ των γυναικών.

Η Μπουλντάν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όταν δέχθηκε κλωτσιά στο στήθος  από την βουλευτή του AKP της Αττάλειας  Γκιοκτσέν Οζντοάν Εντς η οποία δέχθηκε χτυπήματα στον λαιμό και στην πλάτη.  Η Μπασματζί τραυματίστηκε στο χέρι.

Αυτή ήταν η τρίτη φορά που οι συζητήσεις για τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις κατέληξαν σε καβγά στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση.

ΒΙΝΤΕΟ ..

- -


ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟ  ΕΔΩ ..

ΠΗΓΗ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger