Σκληρές προειδοποιήσεις προς την Ελλάδα απηύθυνε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βολφκανγκ Σόιμπλε από το Νταβός στην Ελβετία.

Χωρίς το ΔΝΤ, «το πρόγραμμα θα τερματιστεί καθότι μία από τις προϋποθέσεις του, η βάση, έχει καταστραφεί», δήλωσε ο γερμανός ΥΠΟΙΚ στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg, ο κ. Σόιμπλε ξεκαθάρισε πως εάν το Ταμείο απεμπλακεί αυτό θα συνιστά απόδειξη πως η χώρα μας δεν τηρεί τα συμφωνηθέντα, προσθέτοντας πως ήδη από το 2010 η παροχή βοήθειας στην Ελλάδα εδράζεται στη συμμετοχή και του ΔΝΤ:

«Το ελληνικό πρόγραμμα βασίστηκε από την αρχή στη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Εάν το ΔΝΤ αρνηθεί να συμμετάσχει, αυτό θα είναι ένα σημάδι ότι οι Έλληνες δεν τηρούν τις δεσμεύσεις τους» σημείωσε και πρόσθεσε: «Το ΔΝΤ βλέπει ότι η Ελλάδα διστάζει να υλοποιήσει όσα συμφωνήθηκαν το Μάιο για αυτό δεν δέχεται να μπει στο πρόγραμμα».

Ο κ. Σόιμπλε υπογράμμισε ότι δεν θα προσπαθήσει να πείσει τη γερμανική Βουλή να δώσει «πράσινο φως» σε νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα, διότι οι βουλευτές απλώς θα του απαντούσαν πως η ελληνική πλευρά «δεν μπορεί να τηρήσει αυτά που έχουν εγκριθεί , παρόλη την ευελιξία που έχουν προσφέρει οι ευρωπαϊκοί θεσμοί».

«Η προϋπόθεση για ένα πρόγραμμα δεν θα υπάρχει πια», επανέλαβε.

ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger