Η πιπερόριζα είναι ένα από τα πιο νόστιμα μπαχαρικά που μπορεί κανείς να μαγειρέψει. Δεν είναι μόνο νόστιμη, αλλά έχει επίσης και πολλά οφέλη που κάνουν καλό στην υγεία.

Το τζίντζερ, καταπολεμά τη ναυτία. Είναι μία από τις καλύτερες φυσικές θεραπείες που ανακουφίζει τη ναυτία της εγκυμοσύνης. Πιστεύεται, ότι είναι εξίσου αποτελεσματικό με τα συνταγογραφούμενα φάρμακα κατά της ναυτίας.

Το τζίντζερ, έχει επίσης αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες. Κάνει καλό στη μείωση του πόνου των μυών που εμφανίζονται μετά την άσκηση. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην οστεοαρθρίτιδα. Ακόμη, έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον πόνο κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως των γυναικών, όπως ακριβώς και η ιβουπροφαίνη.

Συνήθως, το τζίντζερ χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του στομάχου. Επιταχύνει την κένωση του στομάχου και είναι ευεργετικό για τους ανθρώπους που βιώνουν δυσφορία μετά το φαγητό. Η πιπερόριζα είναι ιδανική για τους ανθρώπους που υποφέρουν από δυσπεψία.

 Έχει τόσα πολλά οφέλη για την υγεία, που θεωρείτε το σούπερ μπαχαρικό. Μπορείτε να το χρησιμοποιείτε καθημερινά, βάζοντας το στο τσάι ως βότανο, αλλά και στο φαγητό. 

Τα καλά νέα είναι, ότι μπορείτε να το φυτέψετε εύκολα στο σπίτι σας. Μπορείτε να αγοράσετε τη ρίζα από ένα κατάστημα κηπουρικής.

 Χρειάζεται καλή αποστράγγιση, πολύ χώμα και μια πλατιά γλάστρα, δεδομένου ότι οι ρίζες του αναπτύσσονται οριζόντια.


Ακολουθήστε τα παρακάτω 5 απλά βήματα:

1. Μουλιάστε τη ρίζα του τζίντζερ για μια νύχτα.

2. Γεμίστε τη γλάστρα σας με χώμα και τοποθετήστε τη ρίζα του τζίντζερ με τα μπουμπούκια των ματιών προς τα πάνω. Καλύψτε τις ρίζες με χώμα.

3. Ποτίστε καλά.

4. Τοποθετήστε τη γλάστρα σε ένα φυσιολογικά ζεστό χώρο με ήλιο.

5. Να το ποτίζετε με ένα μπουκάλι ψεκασμού. Το τζίντζερ αναπτύσσεται αργά και θα δείτε βλαστούς μετά από αρκετές εβδομάδες.

 Είναι πολύ εύκολο! Τώρα πια, μπορείτε να απολαμβάνετε το δικό σας τζίντζερ. Και όταν κόβετε λίγο, αυτό θα συνεχίσει να μεγαλώνει. Καλή επιτυχία!

ΠΗΓΗ
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο. ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger