Το μεγάλο αποβατικό πλοίο του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, ‘Τσέζαρ Κουνικόφ’ (Цезарь Куников) με φορτίο για τη Συρία, πέρασε τα Στενά του Βοσπόρου , όπως ανέφεραν τουρκικές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες- αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο Interfax.

Το πλοίο, όπως σημειώνεται έχει προορισμό το συριακό λιμάνι της Ταρτούς, όπου είναι και το σημείο ανεφοδιασμού του ρωσικού Στόλου στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Το πλοίο είναι φορτωμένο με οχήματα και φέρεται ως η πρώτη του αποστολή στη Συρία, φέτος.

Σημειώνεται ότι από την αρχή του έτους με φορτία προς τη Συρία από τη Μαύρη Θάλασσα, μέσω των Στενών, πέρασαν τέσσερα πολεμικά πλοία του ρωσικού στόλου.

Τα άλλα τρία ήταν τα «Κορολέφ» (Королев), «Αλεξάντρ Σαμπαλίν»( Александр Шабалин) και «Νικολάι Φιλιατσένκοφ» (Николай Фильченков), όλα αποβατικά.

Τα ρωσικά πλοία, σύμφωνα με το δημοσίευμα, συμμετέχουν στην επιχείρηση « Εξπρές της Συρίας», όπως ονομάζεται, για τον ανεφοδιασμό των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων με όπλα και πυρομαχικά τόσο στην αεροπορική βάση Χμέιμιμ στην επαρχία Λαττάκεια, όσο και προς το στρατό της συριακής κυβέρνησης που παλεύει κατά των τρομοκρατών του ‘ισλαμικού κράτους’.


ΠΗΓΗ

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο. ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger