Σε ισχύ τέθηκαν ήδη τα διατάγματα που υπέγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ για τον περιορισμό των προσφύγων στις ΗΠΑ και όπως μεταδίδουν οι New York Times ήδη κρατούνται Ιρακινοί στο αεροδρόμιο Κένεντι της Νέας Υόρκης.

Οι νέες διατάξεις ισχύουν από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής και έτσι όσοι πρόσφυγες βρίσκονταν στην διαδικασία εισαγωγής στις ΗΠΑ, διατάχθηκαν να σταματήσουν και πλέον κρατούνται.

Δικηγόροι που εκπροσωπούν δύο Ιρακινούς πρόσφυγες που επρόκειτο να φιλοξενηθούν στις ΗΠΑ κατέθεσαν ήδη αίτηση στις αρχές της Νέας Υόρκης ώστε να αφεθούν ελεύθεροι.

Το διάταγμα Τραμπ απαγόρευσε την είσοδο όλων των προσφύγων στη χώρα για 120 ημέρες, προκαλώντας αντιδράσεις.

Σύμφωνα με τους New York Times, παραμένει αδιευκρίνιστο πόσοι είναι συνολικά οι πρόσφυγες που βρίσκονται στη διαδικασία αυτή στις ΗΠΑ.

------------

ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ.... ΑΠΑΓΟΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΒΑΣΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΣΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕ ΤΙΣ ΗΠΑ...!!

-----------

Οι δικηγόροι που κατέθεσαν τις αιτήσεις απελευθέρωσης δήλωσαν ότι ο ένας από τους δύο Ιρακινούς που κρατούνται στο JFK είχε εργαστεί για την αμερικανική κυβέρνηση στο Ιράκ επί δέκα χρόνια, ενώ ο άλλος πήγαινε στις ΗΠΑ όπου ήδη ζουν η γυναίκα και ο γιος του.


Αίγυπτος: Απαγορεύτηκε η επιβίβαση επιβατών από Ιράκ και Υεμένη για Νέα Υόρκη

Εν τω μεταξύ στην Αίγυπτο απαγορεύτηκε η επιβίβαση πέντε επιβατών από το Ιράκ και ενός από την Υεμένη σε πτήση της EgyptAir που αναχωρούσε από το Κάιρο με προορισμό τη Νέα Υόρκη, έπειτα από την απαγόρευση Τραμπ στην είσοδο πολιτών επτά χωρών όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι μουσουλμάνοι, σύμφωνα με πηγές στο αεροδρόμιο του Καΐρου που επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερς.

Οι Αρχές σταμάτησαν τους επιβάτες, που είχαν φθάσει τράνζιτ στο αεροδρόμιο του Καΐρου, και τους ανακατεύθυναν σε πτήσεις με προορισμό τις χώρες καταγωγής τους παρότι κατείχαν άδειες εισόδου που ήταν σε ισχύ, ανέφεραν οι πηγές.

stoxos
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger