Φρικτά πράγματα συμβαίνουν στις φυλακές Μόντε Κρίστο στην Πολιτεία Ροράιμα της Βραζιλίας με τις Αρχές να μην μπορούν πλέον να κάνουν τίποτα. 

Χθες, κρατούμενοι που ήταν μέλη της μεγαλύτερης συμμορίας διακίνησης ναρκωτικών στη χώρα, σκότωσαν 31 συγκρατούμενούς τους, αποκεφαλίζοντας τα θύματα και βγάζοντας τους τις καρδιές.

Σκοπός ήταν η εκδίκηση για τη σφαγή των 56 συντρόφων τους στη φυλακή της πόλης Μανάους στη γειτονική Πολιτεία Αμαζόνας πέντε ημέρες πριν, όπου η βία ήταν το ίδιο ασύλληπτη. Τα θύματα αποκεφαλίστηκαν και στη συνέχεια τα διαμέλισαν και τα πετούσαν πάνω από το φράκτη της φυλακής.

Η χθεσινή σφαγή διαπράχθηκε από μέλη της οργάνωσης PCC του Σάο Πάουλο και αφορμή αυτού του άγριου πολέμου που έχει ξεσπάσει, είναι ο έλεγχος της αγοράς κοκαΐνης.


«Η σφαγή ξεκίνησε στις 02:00 τα ξημερώματα (08:00 ώρα Ελλάδας). Δεν υπήρξε ανταλλαγή πυρών, τα θύματα σκοτώθηκαν με αιχμηρά αντικείμενα ή αυτοσχέδια όπλα», δήλωσε ο Ουζιέλ Κάστρο, υπουργός Δικαιοσύνης της Πολιτείας Ροράιμα.

Στις αγροτικές φυλακές Μόντε Κρίστο, που βρίσκονται δίπλα στην Μπόα Βίστα πρωτεύουσα της Πολιτείας, κρατούνται 1.400 άνθρωποι, όταν οι φυλακές μπορούν να φιλοξενήσουν μόνο τους μισούς.

Στις 16 Οκτώβρη, ξέσπασαν επεισόδια με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 10 κρατούμενοι, των οποίων τα πτώματα αποκεφαλίστηκαν ενώ άλλα θύματα κάηκαν ζωντανά. Την επομένη μέρα, στην Πολιτεία Ροντόνια, οκτώ κρατούμενοι δολοφονήθηκαν.

«Η η σφαγή στη Μόντε Κρίστο ήταν μια μεμονωμένη πράξη μελών της PCC εναντίον προσώπων που δεν συνδέονται με καμία οργάνωση. Πρόκειται για πράξεις ακραίας ωμότητας, χωρίς καμία αιτία. Δεν έχουμε κατανοήσει τους λόγους», δήλωσε ο Κάστρο.

Η Βραζιλία έχει τον τέταρτο μεγαλύτερο πληθυσμό φυλακών παγκοσμίως, με 620.000 κρατούμενους, ενώ ο υπερπληθυσμός τους είναι τεράστιο πρόβλημα.

Η ένωση δικηγόρων της χώρας, ανακοίνωσε πως θα προσφύγει στο Διαμερικανικό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για να επιβληθούν κυρώσεις στην κυβέρνηση της χώρας «για την έλλειψη συγκεκριμένων μέτρων προς επίλυση του προβλήματος».

Η κοινωνιολόγος Καμίλα Νούνιες Ντίας καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο του Σάο Πάουλο, τονίζει πως οι σφαγές αυτές είναι «προαναγγελθείσες τραγωδίες» εξαιτίας των εντάσεων «μεταξύ ομάδων κρατούμενων και της προχειρότητας των εγκαταστάσεων».

 «Οποιαδήποτε πρόταση με άμεση ισχύ, όπως η ανέγερση νέων φυλακών, δεν λύνει τα πραγματικά προβλήματα. Το μόνο που κάνει είναι να ικανοποιεί την κοινή γνώμη εν αναμονή του επόμενου δράματος», προσθέτει.

ΠΗΓΗ


ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger