- "Η Ελλάδα προσπαθεί να εκμεταλλευθεί βραχονησίδες" δηλώνει ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Βεϊσί Καϊνάκ

- "Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα αποτρέψουν με κάθε τρόπο μια τέτοια εξέλιξη"

- Αιχμές και για την έκδοση των 8: Οι γείτονες πρέπει να φέρονται με σεβασμό για να έχουν καλές σχέσεις 

- Υπόνοιες για πιέσεις από τη Γερμανία: Είναι η χώρα που δίνει τη μεγαλύτερη οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα

- Με συνεχείς υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από τα Ίμια "απάντησε" η Άγκυρα στον Πάνο Καμμένο 

- Ο Έλληνας υπουργός βρέθηκε στην περιοχή για να ρίξει στεφάνι στη μνήμη των τριών αξιωματικών που σκοτώθηκαν τον Ιανουάριο του 1996

Κάθε μέρα και μια πρόκληση. Όχι μόνο λεκτική, όπως αυτή από τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Τουρκίας Βεϊσί Καϊνάκ που κατηγορεί την Ελλάδα πως επιχειρεί να «εκμεταλλευθεί βραχονησίδες όπως και τα Ίμια» αλλά και με παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.

«Η Ελλάδα, όπως και στα Ίμια, προσπαθεί να εκμεταλλευθεί βραχονησίδες αλλά η Τουρκία δεν θα της επιτρέψει να ανοίξει νέους χώρους στο Αιγαίο» απείλησε ξεκάθαρα την Αθήνα ο Καϊνάκ.

 «Η Ελλάδα επιχειρεί να κάνει αντικείμενο εκμετάλλευσης τις βραχονησίδες Καρντάκ (σ.σ. έτσι αποκαλούν οι Τούρκοι τα Ίμια) και άλλες παρόμοιες βραχονησίδες (σ.σ. προφανώς είναι αναφορά στο σχέδιο που είχε ανακοινώσει ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός για κατοίκηση μικρών νησιών στο Αιγαίο).

 Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις που έχουν την ευθύνη της προστασίας των συνόρων, δεν θα το επιτρέψουν. 

Οι τουρκικές δυνάμεις θα αποτρέψουν με κάθε τρόπο μια τέτοια εξέλιξη», τόνισε μεταξύ άλλων αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας.

Αναφέρθηκε δε και στην υπόθεση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, που κατηγορούνται από την Άγκυρα για συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου, ο Καϊνάκ κάλεσε την Ελλάδα να τους παραδώσει, παρά την απόφαση του Αρείου Πάγου. 
«Οι γείτονες πρέπει να έχουν καλές σχέσεις. 

Οι γείτονες πρέπει να φέρονται ο ένας στον άλλο με σεβασμό για να έχουν καλές σχέσεις» είπε και τόνισε πως η απόφαση μη έκδοσης των 8 δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Άφησε δε σαφείς αιχμές για πιέσεις από τη Γερμανία προς την Ελλάδα για τη μη έκδοση των αξιωματικών. 

«Η Γερμανία έχει πρόβλημα με τους πρόσφυγες. 

Είναι μια χώρα που έχει "αγκαλιάσει" τους τρομοκράτες τόσο του PKK όσο και του DHKP-C. 

Και η Γερμανία είναι η χώρα που παράσχει τη μεγαλύτερη οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα», επεσήμανε!

Μπαράζ παραβιάσεων

Και ενώ ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας απειλεί ξεκάθαρα την Ελλάδα, το πρωί της Τετάρτης (01.02.2017) έγιναν δεκάδες υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών ως "απάντηση" στη ρίψη στεφάνου από τον Έλληνα υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο στην περιοχή των Ιμίων, όπου στις 31 Ιανουαρίου 1996 τρεις Έλληνες αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας σκοτώθηκαν, στην κορύφωση της κρίσης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία.

Μια μέρα μετά τη θλιβερή επέτειο της κρίσης και του δυστυχήματος που κόστισε τη ζωή σε τρεις Έλληνες αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού, ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, όπως κάθε χρόνο, πέταξε πάνω από την περιοχή για να ρίξει στεφάνι στη μνήμη τους.

Και αυτό φαίνεται ότι ενόχλησε την τουρκική πλευρά, που απάντησε με μπαράζ παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρους. Τουρκικά F16 πέταξαν πάνω από Ίμια και Καλόλιμνο, αρκετή ώρα αφού ο υπουργός Άμυνας είχε βρεθεί, με ελικόπτερο, στην περιοχή για τη ρίψη στεφάνου.

Όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ, υπήρξαν 8 παραβάσεις από ζεύγος μαχητικών της τουρκικής Αεροπορίας εκ των οποίων οι 6 έγιναν με υπέρπτηση πάνω από τα Ίμια και οι 2 πάνω από τη Καλόλιμνο σε μεγάλο ύψος. 

 Ελληνικά μαχητικά «σηκώθηκαν» και αναχαίτισαν τα τουρκικά F16 που παραβίασαν το ελληνικό FIR.

Ακολούθησε και ένα δεύτερο "κύμα" τουρκικών παραβιάσεων! Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ: 

«Λίγο αργότερα πραγματοποιήθηκαν 2 ακόμη υπερπτήσεις, από δύο μεμονωμένα μαχητικά F-16, ως ακολούθως. 

Το ένα την 09:08 άνωθεν Ν. Ιμίων στα 23.000ft και το έτερο F-16 την 09:15 επίσης άνωθεν Ν. Ιμίων στα 23.000ft».

Θεωρείται πως αυτός ήταν ο τρόπος της Τουρκίας να «απαντήσει» στην πτήση Καμμένου.

 Αξίζει να σημειωθεί πως από τις φωτογραφίες μέσα από το ελικόπτερο που μετέφερε τον Πάνο Καμμένο, φαίνεται πως οι συνθήκες στην περιοχή ήταν καλές και δεν υπήρξε παρενόχληση. Που σημαίνει ότι οι Τούρκοι έμαθαν από τον… Τύπο για την πτήση Καμμένου.

ΔΕΙΤΕ  ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ  ΕΔΩ ...

ΠΗΓΗ
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger