Τα δικά μου σχόλια: Σας έχω γράψει αρκετές φορές για ακριβώς αυτό το θέμα, ότι, ο πρώην πράκτωρ της KGB, Β. Πούτιν, προβαίνει ο ίδιος εις την αποκατάστασιν της αγαπημένης του….KGB, η ίδια KGB, ΑΝ ΘΥΜΑΣΤΕ, που ωδήγησε εις τις σφαγές ΠΟΛΛΩΝ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΚΑΙ ΜΗ απο την ίδρυσιν της Σοβιετικής Ενώσεως μέχρι και την πτώσιν της.

Σε ένα άρθρο μου με τίτλο «Η αποκατάστασις της…ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ απο τον…ΠΟΥΤΙΝ», γράφω τα εξής:

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν το 2014 μετωνόμασε μια ελιτιστική αστυνομική δύναμη στη Ρωσία με το όνομα του ιδρυτή της σοβιετικής μυστικής αστυνομίας, Felix Dzerzhinsky. Η ανακοίνωση είναι μια άλλη ένδειξη της επιθυμίας του Κρεμλίνου για την αποκατάσταση της…Σοβιετικής Ένωσης.

Ο διαβόητος Διευθυντής της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Ρωσίας Felix Dzerzhinsky ήταν υπεύθυνος για εκατομμύρια θανάτους μετά την ενορχήστρωση μαζικών εκτελέσεων και βασανιστηρίων κατά τη διάρκεια του ρωσικού εμφύλιου πολέμου στο πλαίσιο της μυστικής αστυνομίας των Μπολσεβίκων.

Κατά το έτος 2000, ο Πούτιν διέταξε την επιστροφή του σοβιετικού εθνικού ύμνου. Απο τη μεγάλη βρετανική εφημερίδα The Telegraph διαβάζουμε τα εξής:

– 09 Δεκ. του 2000

«Η Ρωσία χθες αποκατέστησε το σοβιετικό ύμνο, δίνοντας στις προσπάθειες του Προέδρου Πούτιν να δημιουργήσει ένα «ισχυρό», «αποτελεσματικό» κράτος την χαρακτηριστική κοκκινωπή απόχρωση του παρελθόντος. Η απόφασις και ο τρόπος με τον οποίο έσπευσαν την ψηφοφορία μέσω της Δούμας ήταν αμφιλεγόμενος, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη την αυξανόμενη μισαλλοδοξία του Κρεμλίνου των αντιφρονούντων και την άνοδο των υπηρεσιών ασφαλείας.


«Ο απορριφθείς ρωσικός εθνικός ύμνος, που εγράφη από τον Γκλίνκα τον 19ο αιώνα, εγκρίθη από τον Μπόρις Γιέλτσιν, καθώς κατέρρεε η Σοβιετική Ένωσις. Ο αναβιωσθείς ύμνος αυτός συνετέθη εις τον παρελθόν κατόπιν παραγγελείας του Στάλιν κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Σε μια άλλη παραχώρηση χθες στη διαδεδομένη νοσταλγία για τη Σοβιετική Ένωση εις τον στρατό, το κόκκινο κομμουνιστικού στυλ λάβαρο εχορηγήθηκε το καθεστώς του επίσημου προτύπου των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας.»


Δείτε όλη την ανάλυση του Ιωάν. Κουντούρη ΕΔΩ ....
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger