Διαφορά «αυτοδυναμίας» με 11,6% έχει πάρει η Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την «μητέρα» των δημοσκοπήσεων, την εκλογική πρόβλεψη που προκύπτει από τον μέσο όρο από τις έρευνες των πέντε μεγαλύτερων δημοσκοπικών εταιρειών.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» τα ποσοστά αυτά προκύπτουν, από τις έρευνες που δημοσίευσαν οι Alco, Kapa Research, Metron Analysis, MRB και ΠΑΜΑΚ τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2016, ενώ τα αντίστοιχα του 2017  από τις δημοσκοπήσεις των ίδιων ακριβώς εταιρειών το προηγούμενο δίμηνο Δεκέμβριος 2016 – Ιανουάριος 2017.

Σύμφωνα με τα παραπάνω στοιχεία η ΝΔ παίρνει 29,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 18,3%, η ΧΑ 8%, το ΚΚΕ 6,7%, η ΔΗΣΥ 6,5%, η ΕΚΕ 2,9%, οι ΑΝΕΛ 2,5%, Το Ποτάμι 2%, η Πλεύση Ελευθερίας 2,6%, η ΛΑΕ 1,2% 5,5% ψηφίζουν άλλο κόμμα, ενώ 13,9% των εκλογέων είναι αναποφάσιστοι.

Παράλληλα, από τα δημοσκοπικά ευρήματα διαφαίνεται ότι το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη διεκδικεί με αξιώσεις την αυτοδυναμία όποτε κι αν διεξαχθούν οι εκλογές, καθώς της αρκεί να αποσπάσει την εμπιστοσύνη έστω του 1/3 των αναποφάσιστων (4,6% του 13,9% το οποίο θα προστεθεί στο 29,9%).


ΠΗΓΗ
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο. ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger
  1. Στις δημοσκοπήσεις να βάζετε και την Ε.ΣΥ. , γιατί την αποκλείεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή