«Μύλος» στις σχέσεις Τουρκίας και Ρωσίας με κορωνίδα το περιστατικό στην πόλη Αλ Μπαμπ που στοίχισε τον θάνατο σε τρεις Τούρκους στρατιώτες ενώ τραυμάτισε σοβαρά άλλους 11.  

Έγκυρες πληροφορίες φέρουν να υπάρχει «υπόβαθρο» ανάμεσα στις δύο χώρες , το οποίο πολύ σύντομα θα ανέλθει στην επιφάνεια φέρνοντας πραγματικά Ρωσία και Τουρκία στα πρόθυρα στρατιωτικής σύγκρουσης.

Το σκηνικό αυτό  ενδεχομένως αποκρύβει τον ρωσικό θυμό μετά το τηλεφώνημα του Ερντογάν στον Αμερικανό πρόεδρο  Ντόναλντ Τραμπ, και σε προσπάθεια ¨εξομάλυνσης» των σχέσεων με τις ΗΠΑ.



Πρόκειται για τα γνωστά «ανατολίτικα παιχνίδια» των Τούρκων που «παίζουν» πότε με την μία δύναμη, πότε με την άλλη.

Ο Ρώσος πρόεδρος δεν έχει καμία διάθεση να αποτελέσει » παιχνίδι» στις ορέξεις του Ερντογάν που «πηγαινοέρχεται πότε στην δύση και πότε στην ανατολή».  



Το τουρκικό γενικό επιτελείο αρνείται  σθεναρά στο  ρωσικό αίτημα ότι  παρείχε «λάθος συντεταγμένες» που οδήγησαν στο θάνατο τριών Τούρκων στρατιωτών από  φίλια πυρά, στις 9 Φεβρουαρίου, λέγοντας ότι τα στοιχεία  ήταν διαθέσιμα και ίδια  για περίπου 10 ημέρες.

«Στις  8 Φεβρουαρίου,  ρωσικός πύραυλος εκτοξεύτηκε από μαχητικό αεροσκάφος  από περιοχή που ελέγχονταν σε σημείο όπου  βρίσκονταν  φίλιες δυνάμεις, με τις συντεταγμένες του σημείου να έχουν δοθεί επίσημα την ίδια ημέρα  στις 23:11μμ στους υπεύθυνους της ρωσικής βάσης της  Hmeimim »,ανακοίνωσε ο τουρκικός  στρατός.

«Ταυτόχρονα, ο Ρώσος στρατιωτικός ακόλουθος στην Άγκυρα κλήθηκε στην έδρα του τουρκικού γενικού επιτελείου, και για άλλη μια φορά δόθηκαν και σε αυτόν  οι συντεταγμένες» , πρόσθεσε η τουρκική ανακοίνωση .

Νωρίτερα, η Ρωσία είχε ανακοινώσει ότι  οι αεροπορικές επιδρομές υλοποιήθηκαν  με βάση τις συντεταγμένες που  δόθηκαν από τον τουρκικό στρατό.

«Δυστυχώς, ενώ διεξαγάγαμε  αεροπορικές επιθέσεις εναντίον ισλαμιστών τρομοκρατών , με  συντεταγμένες που μας είχαν δοθεί  από τους Τούρκους εταίρους μας, κτυπήθηκαν φίλιες δυνάμεις. 

Οι Τούρκοι στρατιώτες   δεν θα έπρεπε να είναι παρόντες σε αυτές τις συντεταγμένες », δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους σήμερα .

Το τουρκικό επιτελείο ανακοίνωσε ότι  υπήρξε τακτική και αμοιβαία ανταλλαγή πληροφοριών με τους Ρώσους σε σχέση με την επιχείρηση «Ασπίδα του   Ευφράτη»  για χρονικό διάστημα περίπου ένα μήνα, σύμφωνα με την  συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών που υπεγράφη στις 12 Ιανουαρίου με στόχο την αποτροπή φίλιων πυρών στα στρατεύματα .

Οι Τούρκοι με «ευγενικό» τρόπο διότι από  μέσα τους «βράζουν»,  εκτιμούν ότι οι Ρώσοι  έκαναν επίτηδες την επίθεση σε αντιστάθμισμα της επίθεσης τουρκικών αεροσκαφών στο ρωσικό αεροσκάφος Su-24  τον Νοέμβριο του 2015 στα συρο-τουρκικά σύνορα.


Η αμφιβολία και οι υποψίες έχουν «διεισδύσει» στην λυκο-συμμαχία  Πούτιν και Ερντογάν και πολύ γρήγορα θα την διαλύσουν με πολύ μεγάλο θόρυβο.




πηγή:.pentapostagma.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο. ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger