Αυτή είναι η άλλη Ελλάδα που θέλουμε και ευτυχώς υπάρχει αν και είναι αφανής.


Μπορεί να μας «βομβαρδίζουν» λέγοντας ότι ο Έλληνας είναι μίζερος, ή να εκθειάζουν και να μας παρουσιάζουν διάφορα χυδαία πρότυπα και έναν παρηκμασμένο τρόπο ζωής, αλλά ευτυχώς υπάρχουν και εκείνοι που δεν δίνουν σημασία σε κάτι τέτοια και με την στάση ζωή τους μας δείχνουν ότι η ελπίδα δεν έχει πεθάνει και ότι υπάρχει και η άλλη η μεγάλη Ελλάδα.

Και αυτό που έπραξαν οι στρατιώτες της 2016 E/ΕΣΣΟ που υπηρετούν σε Μονάδες του Έβρου και των νήσων του Ανατολικού Αιγαίου δείχνει ότι υπάρχουν νέοι Έλληνες που διαφέρουν από τον «κατιμά». Συγκεκριμένα αυτοί οι νέοι στρατιώτες, εθελοντικά και με δήλωσή τους, αποποιήθηκαν του δικαιώματός τους να μετατεθούν στο εσωτερικό, σε πόλεις συμφερόντων τους και ζήτησαν να παραμείνουν μέχρι το πέρας της θητείας τους στις Μονάδες που υπηρετούν στην παραμεθόριο.

Ο λόγος; Οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει η πατρίδα και η ανάγκη «για τον τελευταίο άνδρα» στις Μονάδες εκστρατείας, οι οποίες έχουν πρόβλημα επάνδρωσης λόγω χαμηλής απόδοσης των κλάσεων, κυρίως ως απόρροια του δημογραφικού προβλήματος, των αναβολών κλπ.

Ξαφνικά και για πρώτη φορά εκατοντάδες έφεδροι συμφώνησαν μεταξύ του και δήλωσαν ότι «θέλουν να μείνουν στην πρώτη γραμμή», να μην μετατεθούν όπως από το νόμο έχουν δικαίωμα μετά από έξι μήνες σε μεθοριακή μονάδα και να απολυθούν από τις μονάδες των συνόρων.

Όπως ήταν επόμενο το Γενικό Επιτελείο Στρατού σε ανακοίνωση που εξέδωσε «συνεχάρη τους εν λόγω Στρατιώτες, τους απένειμε με έγγραφη διαταγή Ηθική Αμοιβή («Συγχαρητήρια») διότι ζήτησαν να παραμείνουν στις Μονάδες τους μέχρι το πέρας της θητείας τους, αποδεικνύοντας το υψηλό φρόνημα και το ήθος τους, καθώς επίσης και την σε υψηλό βαθμό αίσθηση του χρέους και του καθήκοντος προς την Πατρίδα, και τους χορήγησε πενθήμερη τιμητική άδεια.»


ΠΗΓΗ
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger