Σε πιθανή σύγκρουση με το συριακό καθεστώς αλλά και με τους Ρώσους φέρονται οι τουρκικές δυνάμεις που δρουν στην Συρία, καθώς όπως αναφέρεται, παρά την συμφωνία με την Μόσχα να σταματήσουν τις πολεμικές επιχειρήσεις στην El Bab, ετοιμάζονται για κοινή στρατιωτική δράση μαζί με τους Αμερικανούς για την κατάληψη νότια της πόλης Ράκκα, με έναρξη των επιχειρήσεων στις 10 Μαρτίου



Η απόφαση για αυτή την κοινή στρατιωτική δράση πάρθηκε όπως υποστηρίζουν οι Τούρκοι, στις πρόσφατες συναντήσεις στην Άγκυρα με τον νέο αρχηγό της CIA, Mike Pompeo και με τον αρχηγό του αμερικανικού Γενικού Επιτελείου, στρατηγό Joseph Dunford.




Το επίμαχο σημείο είναι σε αυτή την προοπτική η στάση που θα κρατήσει η Ρωσία, καθώς μόλις έγιναν γνωστές οι επαφές αυτές οι Ρώσοι προχώρησαν σε τριπλό βομβαρδισμό της Ράκκα, υπενθυμίζοντας σε όλους ότι βρίσκονται και αυτοί εκεί και δεν θα αφήσουν να τους ξεφύγουν τα πράγματα από τον έλεγχο τους.


Σκοτεινό σημείο σε όλα αυτά είναι και η στάση των Κούρδων, καθώς οι Τούρκοι ζήτησαν από τους Αμερικανούς να προχωρήσουν και σε επίθεση κατά του κουρδικού θύλακος του Menbiç, αίτημα για το οποίο δεν έγινε γνωστό αν συμφωνήσαν οι Αμερικανοί καθώς μέχρι σήμερα στήριξαν όλες τις κουρδικές δυνάμεις.

Ίδωμεν!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr


πηγη nikosxeiladakis

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο. ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger