Ο άγριος καυγάς που ξέσπασε χθες στη βουλή μεταξύ του προέδρου Νίκου Βούτση και του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου πυροδότησε τα σενάρια για το αύριο στην κυβέρνηση του τσάρου της οικονομίας!

Μένει ή φεύγει;

Γιατί δύο φορές ο πρόεδρος της Βουλής τον εξέθεσε δημοσίως; Ήθελε να στείλει κάποιο μήνυμα; Η στάση του αυτή συνδέθηκε με την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης και τη γκρίνια που επικρατεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης!

Η ψυχρότητα στις σχέσεις μεταξύ του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Μεγάρου Μαξίμου, ήταν το βασικό θέμα των παρασκηνιακών συζητήσεων στο Κοινοβούλιο. Δύο είναι τα σενάρια που εξυφαίνονται για το μέλλον του νυν υπουργού:

Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι η κυβερνητική ηγεσία είναι δυσαρεστημένη με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, καθώς θεωρεί ότι «κινδυνεύει να γίνει νέος Βαρουφάκης αφού έχει απομονωθεί πλήρως στο Eurogroup» και γι΄ αυτό δεν αποκλείεται η αντικατάστασή του από τον αναπληρωτή υπουργό Γιώργο Χουλιαράκη που «διαθέτει εντονότερο ευρωπαϊκό προφίλ» και «μπορεί ευκολότερα να αποδεχθεί τον επερχόμενο συμβιβασμό».




Το δεύτερο σενάριο σχετίζεται με την πιθανή ηρωική έξοδο από τον ίδιο τον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος, όπως λένε, «έχει φθάσει στα όρια αντοχής του και δεν μπορεί να υπογράψει όλα όσα είναι έτοιμη να δεχθεί η κυβέρνηση και να παραμείνει ηγέτης της αριστερής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ, όπως λογίζεται η τάση “53+”της οποίας ηγείται».

Διάσταση απόψεων με τον πρωθυπουργό

Τη στιγμή που ο Ευκλείδης Τσακαλώτος παραδέχεται ότι δεν έχει υλοποιηθεί το 70% του προγράμματος, το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύει ότι το 1/3 του προγράμματος έχει κλείσει και υλοποιηθεί, το 1/3 έχει κλείσει και για το υπόλοιπο 1/3 έχουν απομείνει τεχνικές λεπτομέρειες οι οποίες έχουν κλείσει κατά 95% για ζητήματα ενεργειακά, ασφαλιστικά καθώς και για θέματα δημοσιονομικής πολιτικής που αφορούν το 2018. Δεν λέγεται διάσταση απόψεων αυτό;

Πηγή
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger