Είκοσι επτά ακίνητα, τεράστιας οικονομικής αξίας και καταθέσεις ύψους τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου ευρώ, επιχείρησε να βάλει «στο χέρι» ο λογιστής του ηλικιωμένου ζάμπλουτου ιδιοκτήτη, σε συνεργασία με την Ουκρανή οικιακή βοηθό, έναν δικηγόρο, μια συμβολαιογράφο και μία ακόμη γυναίκα!

Η αποκάλυψη της  απάτης, που εξελίχθηκε σε πολλά στάδια,  έγινε στις 6 Φεβρουαρίου, όταν διευθυντής υποκαταστήματος τράπεζας, απευθύνθηκε  στην  Υποδιεύθυνσης Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής.

Το στέλεχος της τράπεζας κατέθεσε, ότι  ο 59χρονος λογιστής του 85χρονου κατόχου της τεράστιας περιουσίας, προσκόμισε στην τράπεζα δύο εξουσιοδοτήσεις.

Σ αυτές, φερόταν ο 85χρονος, που παρουσίαζε ήδη έντονα συμπτώματα άνοιας, να  τον εξουσιοδοτεί  να… μεταφέρει 10.000 ευρώ, μεταξύ δύο λογαριασμών που διατηρούσε στην τράπεζα και να εκταμιεύσει με επιταγή το συγκεκριμένο ποσό για ανύπαρκτα  έξοδα νοσηλείας.

Ο 59χρονος λογιστής ενημερώθηκε από υπάλληλο της τράπεζας να πάει εκεί προκειμένου να παραλάβει την επιταγή. Μετά τις σχετικές… υπογραφές, όταν παρέλαβε την επιταγή, συνελήφθη.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 59χρονος κρατούσε τα λογιστικά βιβλία του ηλικιωμένου και γνώριζε την οικονομική και περιουσιακή του κατάσταση.

Ο ηλικιωμένος, διατηρούσε  δύο λογαριασμούς στην συγκεκριμένη τράπεζα συνολικού ύψους 1.010.354,60 ευρώ.

Για τους λογαριασμούς υπήρχε ένδειξη «ALERT» δηλαδή έπρεπε να υπάρχει ενημέρωση προϊσταμένου της τράπεζας σε περίπτωση ενημέρωσης υπολοίπου ή εκταμίευσης χρημάτων, επειδή η κατάθεση ήταν υψηλότερη των 400.000 ευρώ.

Η συγκεκριμένη ένδειξη είχε τεθεί από το 2013 όταν διαπιστώθηκε ότι ο ηλικιωμένος δεν ήταν σε θέση να προβεί σε οποιαδήποτε συναλλαγή, επειδή έπασχε από άνοια και θα ήταν εύκολο σε κάθε επιτήδειο να του αποσπάσει χρήματα.

Από την προανάκριση προέκυψε επίσης ότι η 67χρονη συμβολαιογράφος συνέταξε ειδικό πληρεξούσιο με το οποίο ο ηλικιωμένος φερόταν να εξουσιοδοτεί ως δικηγόρο του έναν 48χρονο νομικό, προκειμένου να… αγοράσει ακίνητο στην Πετρούπολη από μία 50χρονη, συγκατηγορούμενη στην υπόθεση, αντί του ποσού των 360.000 ευρώ.


Σ όλα αυτά,  η 55χρονη οικιακή βοηθός από την Ουκρανία συνοδεύει τον ηλικιωμένο  στις διαδικασίες των… εξουσιοδοτήσεων!



Του Πέτρου Καρσιώτη


ΠΗΓΗ



ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο. ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger