ΤΡΑΠΕΖΕΣ-2016: Οι πωλήσεις του Hilton, της UBB και του Αστέρα θα προσθέσουν κέρδη και ρευστότητα στους ισολογισμούς. Ο λόγος των καταθέσεων προς δάνεια θα έχει σημειώσει βελτίωση υπέρ της μείωσης του ELA

ΚΑΙ επομένως αναμένονται μικρές βελτιώσεις στο επιτοκιακό αποτέλεσμα, οριακές μεν αλλά σημαντικές για την διατήρηση του αμιγώς οργανικού αποτελέσματος σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Από τον Μικρομέτοχο

Αυξημένα θα είναι και τα έσοδα από προμήθειες λόγω της μείωσης ή και εξάλειψης του Πυλώνα χρηματοδότησης ΙΙ αλλά και από την διεύρυνση της χρήσης πιστωτικών καρτών.
Ακόμα αναμένεται να εμφανιστεί σε μεγαλύτερο βαθμό η επίδραση των ενεργειών αναδιάρθρωσης (Εθελούσια έξοδος, εξορθολογισμός/βελτιστοποίηση δικτύου) χαμηλώνοντας τα επαναλαμβανόμενα οργανικά έξοδα.
Μετά την περιπέτεια του β’ τριμήνου οι πιστωτικές ζημιές εκτιμάται ότι θα κινηθούν σε επίπεδα οριακά χαμηλότερα του γ’ τριμήνου.

Για τις τέσσερις τράπεζες το οργανικό αποτέλεσμα του γ’ τριμήνου είχε διαμορφωθεί σε 1,07 δις ευρώ και οι προβλέψεις σε 872 εκατ. ευρώ.
Το δ’ τρίμηνο αναμένεται να έχει βελτιώσεις και στα βασικά μεγέθη.

Και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες αναμένεται να έχουν κλείσει την χρήση με κερδοφορία.
Διυλιστήρια – Πρατήρια 2016: Τα περιθώρια διύλισης κινήθηκαν σε υψηλότερα επίπεδα (8 – 15% ανάλογα το είδος του διυλιστηρίου) σε σχέση με το δ’ τρίμηνο του 2015

Ενώ και η διακύμανση του πετρελαίου και των ισοτιμιών έναντι του δολαρίου θα βοηθήσουν στην εμφάνιση υπεραξιών στα αποθέματα.
Αντιθέτως η κατανάλωση σε καύσιμα κίνηση και πετρέλαιο θέρμανσης κινήθηκε στα ίδια επίπεδα με πέρυσι…
Αφού ο κρύος Δεκέμβριος κάλυψε την απόσταση της ζήτησης στο πετρέλαιο θέρμανσης.


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger