Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι στις συζητήσεις της Γενεύης, όπου θα καθοριστεί το μέλλον της Συρίας, θα πρέπει να συμμετέχουν και οι Κούρδοι.


Η Ρωσία έκανε μια ανακοίνωση για τις συνομιλίες στη Γενεύη, που θα προκαλέσει την οργή της Τουρκίας. Προέβη σε επίσημη δήλωση ότι οι Κούρδοι θα πρέπει να συμμετέχουν στις συνομιλίες, τη στιγμή που η Τουρκία έχει ξεκαθαρίσει επισήμως ότι δεν πρόκειται ποτέ να καθίσει στο ίδιο στραπέζι με το PYD και το YPG, που αποτελούν κλώνους του ΡΚΚ, σύμφωνα με το infognomonpolitics.blogspot.gr.

Τη δήλωση για τη ρωσική κυβέρνηση έκανε ο υφυπουργός Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογντάνοφ, ο οποίος σημείωσε επί πλέον ότι η συριακή αντιπολίτευση θα πρέπει να συγκροτήσει μια κοινή αντιπροσωπεία.

Οι συνομιλίες στη Γενεύη ξεκίνησαν την προηγούμενη Πέμπτη μετά από μια διακοπή που κράτησε 10 μήνες.

Σημειώνεται ότι η κίνηση αυτή της Ρωσίας γίνεται δέκα μέρες πριν την επίσκεψη Ερντογάν στη Μόσχα, η οποία γίνεται ακριβώς για να συζητηθεί το Κουρδικό ζήτημα και να ζητήσει ο Τούρκος πρόεδρος τη βοήθεια του Πούτιν.


ΠΗΓΗ
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger