Σύμφωνα με πληροφορίες οι Πρόεδροι Τραμπ και Πούτιν συζήτησαν για το ελληνικό ζήτημα κατά την πρόσφατη τηλεφωνική τους συνομιλία. 

Το θέμα δεν αναλύθηκε διεξοδικά αλλά περισσότερο έγινε ανταλλαγή απόψεων για να δουν που υπάρχουν συγκλίσεις και που αποκλίσεις.

Η σύγκλιση είναι μία. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει τελειώσει. Το πολιτικό του κεφάλαιο είναι ανύπαρκτο και δεν έχει καμία επιρροή στον ελληνικό λαό. Στο θέμα της διαδοχής υπάρχει απόκλιση.

Ο μεν Ντόναλντ Τραμπ καλοβλέπει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Θεωρεί πως η ‘απέχθεια’ του για το Δημόσιο είναι εγγύηση για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που απαιτεί το ΔΝΤ. 

Αυτές είναι απολύσεις στο Δημόσιο, Αποκρατικοποιήσεις, μείωση της γραφειοκρατίας, και ευκαιρίες για νέες επενδύσεις από το Εξωτερικό, χωρίς να υπολογίζει το κόστος στην ελληνική κοινωνία. Φυσικά αυτό σημαίνει πως ο Ντόναλντ Τραμπ δεν επιθυμεί ένα Grexit με τους όρους της Γερμανίας, αλλά με τους δικούς του όρους. 

Κατά συνέπεια, με τη Δραχμή, θεωρεί πως θα μπορεί να δέσει στο ‘άρμα’ των ΗΠΑ την Ελλάδα και να φύγει από το Γερμανικό Συνασπισμό.

Ο δε Βλαντιμίρ Πούτιν εμφανίστηκε πιο ήπιο και ανεκτικός απέναντι στους Έλληνες.

 Βλέπει το θέμα γεωστρατηγικά και όχι επιχειρηματικά όπως ο Αμερικανός ομόλογός του. 

Αφενός μεν εξέφρασε την άποψη πως πρέπει να προχωρήσουν σε μία μορφή Κουρέματος του Χρέους, με νέα οικονομική Βοήθεια προς την Ελλάδα από ΗΠΑ-Ρωσία. 

Βλέπει ως μέθοδο αποπληρωμής μια μακροχρόνια περίοδο συνδυασμένη με τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας και την βοήθεια εξόρυξης Πετρελαίου από ΗΠΑ-Ρωσία, πάλι με σκοπό  να μην πέσουν στα χέρια της Γερμανίας-ΕΕ για ένα κομμάτι ψωμί.

Στο πολιτικό σκέλος ο Βλαντιμίρ Πούτιν καλοβλέπει την απήχηση του Κυριάκου Βελόπουλου στον ελληνικό ακροατήριο που φαίνεται από τη διείσδυση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ στο παραγωγικό κομμάτι της κοινωνίας. 

Θεωρεί πως το γεγονός αυτό είναι ενδεικτικό και της αλλαγής νοοτροπίας των Ελλήνων (επιχειρείν) και της στροφής των Ελλήνων προς τη Μόσχα (όλες οι δημοσκοπήσεις το επιβεβαιώνουν). 

Κατά συνέπεια ο Πούτιν θεωρεί πως η αλλαγή αυτή των Ελλήνων μπορεί να οδηγήσει σε όφελος για Ελλάδα (ανάπτυξη) και Ρωσία-ΗΠΑ (ενεργειακά-γεωστρατηγικά).

 Ο Πούτιν δεν ασχολήθηκε με διάδοχο του Τσίπρα. Δε βλέπει τόσο τα ελληνικά κόμματα ως Νέα Δημοκρατία ή ΣΥΡΙΖΑ. Βλέπει τι ιδέες φέρουν και κατά πόσο είναι ρεαλιστικές για τα συμφέροντά του.


Η ταύτιση Ρωσίας-ΗΠΑ στο ελληνικό ζήτημα δημιουργεί μία μοναδική ευκαιρία για τη χώρα μας, καθώς μας δίνει την διπλωματική και, ίσως, οικονομική ευελιξία που απαιτείται για απεμπλοκή από το Μνημόνιο και τη Γερμανική Κατοχή.

πηγη
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο. ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger