Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2017:
Παρατηρούμε παραπάνω ότι υπάρχουν στον Προϋπολογισμό του 2017, πιστωτικά έσοδα 563.055.375.000.
  
Το συγκεκριμένο τρικ του Κρατικού Προϋπολογισμού βγάζει μάτι...!!!!

Τι είναι όμως αυτά τα πιστωτικά έσοδα; 

Τα πιστωτικά έσοδα και τα swaps (συμφωνίες ανταλλαγής) αποτελούν συνήθως το προσφιλές τρικ όλων των κυβερνητικών οικονομικών επιτελείων. 

Αυτό το τρικ παρέχει την δυνατότητα στις κυβερνήσεις, να λογιστικοποιούν τις κρατικές δαπάνες και  να παραποιούν το πρωτογενές αποτέλεσμα και το συνολικό κρατικό έλλειμμα.
Το συγκεκριμένο τρικ των πιστωτικών εσόδων καταφέρνει το ακατόρθωτο. Δηλαδή, τα κρατικά ελλείμματα μειώνονται και το δημόσιο χρέος αυξάνεται!Η συνταγή είναι γνωστή από το πρόσφατο παρελθόν.


Τα πιστωτικά έσοδα είναι δάνεια, που συνάπτει το ελληνικό δημόσιο, για να χρηματοδοτεί τις τρέχουσες κρατικές δαπάνες. 

Δηλαδή, τα πιστωτικά έσοδα είναι κρατικός δανεισμός, που αθροίζονται στο δημόσιο χρέος, προκαλώντας έτσι την διαχρονική ανοδική του τάση. 


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger