Στο Βερολίνο θα μεταβεί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, με σκοπό να συναντήσει την Γερμανίδα καγκελάριο και τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών.

Το ραντεβού με τη Μέρκελ έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα το μεσημέρι, στα γραφεία του Κόμματος CDU, ενώ το απόγευμα θα συναντηθεί με τους βουλευτές του κόμματος. Την Τρίτη, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντήσει τον Σόιμπλε στο υπουργείο Οικονομικών και το μεσημέρι θα παρευρεθεί σε γεύμα εργασίας με εκπροσώπους επιχειρηματικών και βιομηχανικών φορέων της Γερμανίας.

Μαζί του θα είναι ο εκπρόσωπος του κόμματος Βασίλης Κικίλιας, ο τομεάρχης Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και οι συνεργάτες του, Γιάννης Σμυρλής, Θανάσης Μπακόλας και Στέλιος Πέτσας.

Σκοπός του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι να αναπτύξει την θέση του για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, ενώ όπως ανέφερε στέλεχος του ηγετικού επιτελείου, ο πρόεδρος της ΝΔ «θέλει να διεκδικήσει «δημοσιονομικό «αέρα» από τους δανειστές, ώστε να της αναγνωριστεί μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων για τα επόμενα χρόνια.

«Οι θυσίες των Ελλήνων δεν πρέπει να πάνε χαμένες. Μετά από 7 δύσκολα χρόνια, η Ελλάδα πρέπει να βγει οριστικά από την κρίση και να μην μπει σε μία νέα περιδίνηση. Στην προσπάθεια αυτή, θα χρειαστεί τη στήριξη των εταίρων της. Μια στήριξη, που δεν θα ωφελήσει μόνο την Ελλάδα, αλλά θα συμβάλλει και στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής συνοχής σε μια δύσκολη περίοδο για την Ευρωπαϊκή Ένωση», θα αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως ανέφεραν οι συνομιλητές του, ο κ. Μητσοτάκης θα αναλύσει το μεταναστευτικό ζήτημα, αλλά και την αξιοπιστία που έχασε η χώρα μας εξαιτίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

ÊïéíÞ óõíåäñßáóç ôùí ôåóóÜñùí áñìüäéùí Åðéôñïðþí ãéá ôç óõæÞôçóç êáé øÞöéóç ôïõ íïìïó÷åäßïõ ìå ôéò åðåßãïõóåò ñõèìßóåéò ãéá ôç äéáðñáãìÜôåõóç êáé óýíáøç óõìöùíßáò ìå ôïí Åõñùðáúêü Ìç÷áíéóìü ÓôÞñéîçò ôçí ÔåôÜñôç 15 Éïõëßïõ 2015. (EUROKINISSI/ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

«Για τη Ν.Δ., η φύλαξη των ελληνικών συνόρων είναι πρωτίστως δική μας ευθύνη. Η Ελλάδα χρειάζεται τη συνδρομή και της Frontex και του ΝΑΤΟ, αλλά δεν μπορεί να εξαρτάται από αυτούς. Η καλύτερη φύλαξη των ελληνικών και ευρωπαϊκών συνόρων είναι καθήκον της ίδιας της Ελλάδας. Επίσης, θα πρέπει ως χώρα να δείξουμε μεγαλύτερη διαχειριστική επάρκεια στην υλοποίηση των σχετικών συμφωνιών. Με ταχύτερες διαδικασίες διαχωρισμού προσφύγων και μεταναστών, με ταχύτερες διαδικασίες απόκτησης ασύλου, ταχύτερες επαναπροωθήσεις όσων δεν δικαιούνται άσυλο. Και η Ε.Ε. από τη μεριά της οφείλει να στηρίξει υλικά και πολιτικά την Ελλάδα και ειδικά τις περιοχές που σηκώνουν το βάρος της διαχείρισης αυτού του μείζονος ζητήματος», αναφέρει το στέλεχος του ηγετικού επιτελείου της Νέας Δημοκρατίας.


Η συνάντηση ωστόσο κρίνεται ιδιαίτερη κρίσιμη, καθώς πραγματοποιείται σε μία πολύ δύσκολη στιγμή για την πατρίδα.

πηγη
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο. ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger