Γράφει ο Νικ. Αλ. Αργυρίου

Τα χρώματα κατατάξονται ανάλογα με την τάξη που εμφανίζονται και με τους κραδασμούς τους. Η ιατρική απέδειξε ότι τα χρώματα επιδρούν στο νευρικό σύστημα.

Το κάθε χρώμα έχει μια συγκεκριμένη ταχύτητα κραδασμών, είναι σαν να ακούμε κάτι παρόμοιο με συχνότητα. Ωστόσο, ενδιαφέρον παρουσιάζει τι λέει η Απόκρυφη παράδοση για την προέλευση του ηλιακού μας συστήματος:

Ο Δημιουργός, ένα Μεγάλο Λευκό φως διαιρέθηκε σε τρία χρώματα: το κόκκινο, το κίτρινο και το γαλάζιο, όπως αντιστοιχούν στις νότες: ντο, μι, σολ. Δημιουργήθηκαν τα τρία Πρωταρχικά χρώματα, που αντιστοιχούν στους πρωταρχικούς φθόγγους της μουσικής κλίμακας.

Μετά τι διαίρεση του τρία, έγινε η διαίρεση του επτά και, γεννήθηκαν τα επτά χρώματα του ηλιακού φάσματος, τα επτά πνεύματα, οι επτά ιεροί πλανήτες...

Κάθε χρώμα αντιστοιχεί σε μια ανάλογη μουσική νότα. Η επίδραση των χρωμάτων βοηθά τις ψυχικές ασθένειες να θεραπευτούν.

Ο κατάλληλος συνδιασμός χρωμάτων και ήχων έχει πολλά ψυχοδυναμικά αποτελέσματα στην ψυχική διάσταση του λήπτη.

Κάπως έτσι πλησιάζουμε την θεραπεία και την πύλη των Μυστηρίων....
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger