Τορπίλη Τραμπ στον Τσίπρα με δήλωση-βόμβα του νέου υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν στην Wall Street Journal:

-Η ελληνική κρίση είναι «βασικά πρόβλημα της Ευρώπης», σημείωσε ο νέος υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ,  επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις ότι η κυβέρνηση Τραμπ θα ενισχύσει τη σκληρή γραμμή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και δεν θα ενθαρρύνει την περαιτέρω συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα!!!

Ο Αμερικανός υπουργός πρόσθεσε μεν ότι οι ΗΠΑ «συνεργάζονται με τους Ευρωπαίους και το Ταμείο για την επίλυση του προβλήματος», ωστόσο, όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, η νέα αμερικανική κυβέρνηση θα μπορούσε να προσφέρει κάλυψη στο ΔΝΤ ώστε να παραμείνει σταθερό στη σκληρή του θέση έναντι των έντονων γερμανικών πιέσεων για τη συμμετοχή του.

 Η θέση της Ουάσιγκτον ενισχύει ουσιαστικά όσους, εντός του Ταμείου, θέλουν να ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση στην Ευρωζώνη για ελάφρυνση του χρέους. Ωστόσο, υπάρχει ο κίνδυνος η στάση αυτή να οδηγήσει σε εμπλοκή, όσον αφορά τη συμμετοχή του ΔΝΤ, γεγονός που κρύβει σημαντικούς κινδύνους για το ελληνικό πρόγραμμα εν γένει.
Πάντως, το Ταμείο, μέσω του εκπροσώπου του, Τζέρι Ράις, το απόγευμα της Πέμπτης εξέφρασε και πάλι τη θέση ότι οι βασικές προϋποθέσεις για συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα είναι τόσο οι μεταρρυθμίσεις, όσο και η ελάφρυνση χρέους.

Ο Πάνος Καμμένος και ο Νίκος Παππάς ως γνωστόν ζήτησαν βοήθεια από τον Ράινς Πρίμπους, τον νέο προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, αλλά εκείνος άρχισε να τους  λέει κάτι ευχολόγια για την Ορθοδοξία που όλα τα κακά σκορπά και στο τέλος το καλό θα νικήσει και ο Τραμπ θα λειτουργήσει στη Αγιά Σοφιά. Προσπάθησαν να του πουν ότι είναι έτοιμοι να θυσιάσουν και μία παρθένα για χάρη του Τραμπ, την Μανταλένα Παπαδοπούλου των ΑΝΕΛ, αλλά ο Ρέινς συνέχισε τα ψαλτήρια.

Το θέμα είναι ότι το ΔΝΤ θέλει πίσω τα λεφτά του και να εξαφανιστεί όσο γίνεται πιο γρήγορα από το πλάνο.

-Ο Πρόεδρος Τραμπ θα προτιμούσε να δει στην Αθήνα μια κυβέρνηση συνεργασίας όλων των κομμάτων και όχι τον Τσίπρα που πήγε στην κηδεία του δικτάτορα Κάστρο. Αυτό πλήγωσε πολύ τον Πρόεδρο. Καλύτερα να πάτε σε εκλογές…


Οι δε Γερμανοί που έχουν εκλογές το Φθινόπωρο με μεγάλη χαρά θα ξαναψήφιζαν Μέρκελ εάν έστελνε τους Ελληνες με νέο Μνημόνιο πίσω στη Δραχμή-δηλαδή στο λάκο με τα σκατά.

Υ.Γ>Το γραφείο του Σόιμπλε έλαβε πρόσφατα επιστολή-βόμβα από το κόμμα της ΝΔ στην οποία οι γαλάζιοι τού κάρφωναν όλες τις μεθοδεύσεις του Τσίπρα για την κατάληψη του κράτους, με τους διορισμούς του κομματικού στρατού και τον πόλεμο στα ΜΜΕ.

Μέσα σ΄αυτή την ατμόσφαιρα ο Ελληνας πρωθυπουργός πολύ δύσκολα θα μπορέσει να αποφύγει την προσφυγή στις κάλπες…

πηγη
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο. ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger