Αποκλειστικά στην Ελλάδα την ευθύνη για την κλιμάκωση στα Ίμια συνεχίζουν να ρίχνουν οι Τούρκοι.  

Η Τουρκία δεν θέλει να είναι αυτή που θα κλιμακώσει την ένταση με την Ελλάδα, αλλά επίσης «δεν θα δεχθεί κανένα τετελεσμένο γεγονός», δήλωσε ο Τούρκος Άμυνας στην Hurriyet Daily News Φικρί Ισίκ μετά την πτήση Καμμένου πάνω από τα Ίμια σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με τη Hurriyet Daily News ο Τούρκος υπουργός Άμυνας μίλησε στην εφημερίδα μετά από την είδηση ότι «ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος επισκέφθηκε τον εναέριο χώρο πάνω από τα Ίμια, που βρίσκονται περίπου ένα ναυτικό μίλι από το τουριστικό θέρετρο της Τουρκίας, την Αλικαρνασσό, την 1η Φεβρουαρίου, για να αφήσει ένα στεφάνι στο Αιγαίο στη μνήμη των τριών Ελλήνων στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους σε ατύχημα με ελικόπτερο κατά τη διάρκεια της κρίσης του 1996 μεταξύ των δύο χωρών για την κυριαρχία των νησίδων».

Ο Ισίκ σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της Hurriyet Daily News, είπε:

Η Ελλάδα πρόσφατα έχει αυξήσει τη συχνότητα των παραβιάσεων των συνόρων. Από καιρού εις καιρό, αυτό οφείλεται στην ελληνική εσωτερική πολιτική. Αλλά αυτό δεν είναι κάτι καλό.

Η ένταση μεταξύ των δύο χωρών δεν θα πρέπει να κλιμακωθεί. Η Ελλάδα είναι γείτονάς μας και σύμμαχος στο ΝΑΤΟ. Υπάρχουν συμφωνίες συνεργασίας μεταξύ μας.
Ως Τουρκία, δεν θέλουμε να είμαστε εμείς η πλευρά που θα κλιμακώσει την ένταση αλλά δεν θα δεχθούμε επίσης κανένα τετελεσμένο γεγονός. Πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα μέσω διαλόγου. Η ένταση δεν θα πρέπει να κλιμακωθεί.

πηγή
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger