Κόλαφος για δεκάδες πασίγνωστες πολιτικές και επιχειρηματικές οικογένειες της Ελλάδος είναι το νέο βιβλίο του γνωστού δημοσιογράφου και ιστορικού της Κατοχής, Δημοσθένη Κούκουνα, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Historia» με τον εύγλωττο τίτλο «Τα ένοχα μυστικά της Κατοχής, Β΄ Τόμος»: Με συγκλονιστικά ντοκουμέντα, ο κ. Κούκουνας αποδεικνύει ότι πέριξ των Γερμανών κατακτητών λειτουργούσε ένα εγχώριο πολιτικο-οικονομικό σύστημα με ποικίλες προεκτάσεις, για το οποίο σιωπούν επί 70 χρόνια όλα τα κατεστημένα ΜΜΕ, που γλείφουν ασύστολα τους πολιτικάντηδες…


ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ Ο «ΓΕΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» - ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΤΗ ΜΕΡΚΟΥΡΗ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ!..

ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ότι: 1. Ο «Γέρος της Δημοκρατίας» Γεώργιος Παπανδρέου, που μεταπολεμικά υπήρξε τρεις φορές πρωθυπουργός, στην αρχή της γερμανικής κατοχής υπήρξε μυστικοσύμβουλος του στρατηγού Τσολάκογλου), αναπτύσσοντας τη θεωρία πώς «να τα έχουμε καλά με τον κατακτητή». Οι ιταλικές εφημερίδες της εποχής είχαν φιλοξενήσει δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου υπέρ της μεσογειακής πολιτικής της φασιστικής Ιταλίας!..

2. Ο πατέρας του Εβραίου πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, Γεώργιος Σημίτης, είχε διορισθεί επί Κατοχής στην επίζηλη θέση του γενικού γραμματέα της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, λόγω της στενής φιλίας του με τον Γεώργιο Μερκούρη, αρχηγό του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος Ελλάδος και συμμετείχε στο άτυπο συμβούλιο των «Πέντε Γιώργηδων», που καθόριζαν κάθε βράδυ την τιμή της χρυσής λίρας στη μαύρη αγορά! Βεβαίως ο Γεώργιος Σημίτης εγκαίρως μεταστράφηκε προς την Αριστερά και την άνοιξη του 1944 ανέβηκε στα βουνά γλείφοντας το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και τον Άρη Βελουχιώτη, με αποτέλεσμα να διοριστεί γενικός διοικητής Ρούμελης. Κατηγορήθηκε τότε ότι υπήρξε υπαίτιος εξαφάνισης 8.000 λιρών που είχαν στείλει οι Σύμμαχοι (βλ. «Μακεδονία» 13.6.1945).

ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΕΙΧΕ Ο «ΕΘΝΑΡΧΗΣ» ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ!..

3. Ο Θάνος Καραμανλής, εξάδελφος του Κωνσταντίνου Καραμανλή, υπήρξε συνεργάτης των Γερμανών στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Καταδικάστηκε ως δοσίλογος και μεταπολεμικά προτίμησε να εγκατασταθεί μόνιμα στη Γερμανία. Ένας άλλος, ο Δανιήλ Καραμανλής, που έγινε καλόγερος στο Άγιον Όρος καταδικάστηκε ως δοσίλογος και μάλιστα ως βουλγαρόφιλος σε πολυετή φυλάκιση.


4. Ο παππούς του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, που υπέγραψε το μνημόνιο και έτσι μας υποχρέωσε να αποποιηθούμε την εθνική μας κυριαρχία το 2010, είχε δημιουργήσει το περίφημο εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας στην Πτολεμαΐδα, χάρις σε μια υπογραφή του Τσολάκογλου. Για τον θείο του, τον πολιτικό Μιχάλη Παπακωνσταντίνου, που υπηρέτησε ως διερμηνέας των Γερμανών στην Κοζάνη, έχει γίνει εκτενής λόγος στο παρελθόν. Ένας στενός συγγενής του τελευταίου, ο Κωνσταντίνος Παπακωνσταντίνου, την ίδια εποχή καταδικάστηκε ως πράκτορας της Γκεστάπο στη Θεσσαλονίκη.

ΦΙΛΟΓΕΡΜΑΝΟΙ ΟΙ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΔΕΣ!..

5. Ο γενάρχης της οικογένειας Μεϊμαράκη στο Ηράκλειο, ο πολιτικός Βασίλειος Μεϊμαράκης, δεν είχε διστάσει να καταγγείλει με αποτροπιασμό τις «ωμότητες» των συμπατριωτών του κατά των Γερμανών αλεξιπτωτιστών στη Μάχη της Κρήτης, ενώ δήλωνε ότι τασσόταν στο πλευρό της κυβέρνησης Τσολάκογλου («Ελεύθερον Βήμα» 5.6.1941). Άλλα μέλη της οικογένειας Μεϊμαράκη διαδραμάτισαν επιλήψιμο ρόλο κατά τη διάρκεια της Κατοχής στην Κρήτη. 6. Ο παππούς του βουλευτή της Ν.Δ. Σίμου Κεδίκογλου, βεβαίως και του συνώνυμου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, συνεργάστηκε στην Κατοχή με τους Γερμανούς ως διερμηνέας τους.

7. Παππούς του προσχωρήσαντος στην Ν.Δ. επικεφαλής της «Δράσης» Θεόδωρου Σκυλακάκη ήταν ο γνωστός απότακτος συνταγματάρχης Θεόδωρος Σκυλακάκης, που στα μέσα της δεκαετίας 1930 ήταν αρχηγός της φασιστικής Οργάνωσης Εθνικού Κυριάρχου Κράτους, στη συνέχεια έγινε υπουργός Εσωτερικών του Ιω. Μεταξά και λίγο πριν από τον πόλεμο συμμετείχε σε συνωμοσία γερμανοφίλων για την ανατροπή του καθεστώτος.

8. Όλοι θυμόμαστε ότι πριν λίγα χρόνια έγινε ένα θορυβώδες γαμήλιο πάρτι στο ιστορικό θωρηκτό μας «Αβέρωφ». Η κοινή γνώμη εξερράγη από την έλλειψη σεβασμού στη σύγχρονη ιστορία. Ασφαλώς όμως θα ήταν πολύ πιο εξοργισμένη αν γνώριζε ότι ο γαμπρός ήταν εγγονός του Φιλήμονα Πατίτσα, που επί Κατοχής αρθρογραφούσε υπέρ των Γερμανών και ταυτόχρονα ανέλαβε πολιτικά αξιώματα!.. Τα υπόλοιπα θα τα διαβάσετε στο συγκλονιστικό βιβλίο του Δημοσθένη Κούκουνα. Ε, ρε γλέντια…

Εφημερίδα "Στόχος"
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο. ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger