Γράφει ο Νικ, Αλ. Αργυρίου

Η Κοσμική αλήθεια είναι κωδικοποιημένη στα Ομηρικά Έπη.
Οι Ιερές αυτές διδασκαλίες έχουν Συμπαντική διάσταση κι έχουν δοθεί από τις Ανώτερες Πνευματικές Σφαίρες στον ΕΛΛΗΝΑ.

Διότι δεν αφορούν το απώτερο παρελθόν, αλλά και το μέλλον του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.

Αυτές οι Πνευματικές αρχές δρουν σαν εκπληρωμένες Προφητείες!

Όσο περισσότερο εστιάσουμε με διορατικό τρόπο στα γεγονότα που εξιστορούνται στα Έπη, μπορούμε να διεισδύσουμε στο μέλλον. Διότι οι συνθήκες κάθε φορά είναι ανάλογες και εκφράζουν συγκεκριμένα αίτια. Μια προσεκτική μελέτη των συνθηκών και των αιτιών στο παρελθόν και στο σήμερα, οικοδομεί το μέλλον του Έθνους μας.


Έτσι οι ανάλογες συνθήκες μπορούν να εκπληρώσουν τα γραφόμενα!


Κάθε φορά που έρχεται το πλήρωμα του χρόνου και χτυπά ΤΗΝ ΠΌΡΤΑ  ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ αυτές οι Πνευματικές αρχές δείχνουν όχι μόνο τι έχει συμβεί, αλλά και τι θα ξανασυμβεί. Διότι αυτές είναι οι προϋποθέσεις  στο Πνευματικό πεδίο.

Τι συμβαίνει όμως στο Πνευματικό επίπεδο κάθε φορά που στο γήινο επίπεδο συμβαίνουν παρόμοιες συνθήκες ;

Τα κλειδιά της αποκάλυψης βρίσκονται στις δυνάμεις που επενεργούν κάτω από συγκεκριμένες αιτίες.

Όσοι ασχολούνται με τέτοιες αρχαίες μελέτες  είναι αναγκαίο με διορατικό τρόπο να εργάζονται σε πιο λεπτεπίλεκτα  πεδία για να δουν τα μελλούμενα. Δηλαδή, εκείνο που βλέπει ένα διορατικό άτομο με βάση τα δεδομένα είναι η τάση προς την εκδήλωση ενός γεγονότος. Ειδικά αν αυτό έχει επαναληφθεί στο παρελθόν κάτω από παρόμοιες συνθήκες.

Ας δούμε τώρα την διαδικασία διάπλασης, μορφοποίησης στο πνευματικό πεδίο  και υλοποίησης στο υλικό πεδίο.

Συνήθως τα γεγονότα διαπλάθονται και μορφοποιούνται αρχικά στο πνευματικό πεδίο κι έπειτα εμφανίζονται σαν πραγματικά συμβάντα στον υλικό κόσμο. Ωστόσο από την "ζύμωση" των μελλούμενων μέχρι την υλοποίησή τους, επιδρούν πολλοί παράγοντες, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να τροποποιηθεί ριζικά.

Έτσι ενώ οι δυνάμεις αυτές κατέρχονται προς το υλικό πεδίο εκδηλώνονται στην πρωταρχική τους μορφή, αλλά μια άλλη νοητική δύναμη μπορεί να προκαλέσει ποικίλους βαθμούς απόκλισης από την αρχική σκεπτομορφή.

Το τελευταίο είναι σημαντικό και εκεί ο εχθρός αντιμάχεται για να αλλάξει την πορεία των γεγονότων.

Το ξεπούλημα της συνείδησης, τα μνημόνια και η έλλειψη πίστης δίνουν την νίκη στον εχθρό, διότι αν μοιρολατρικά αποδεχτούμε τα όσα συμβαίνουν τίποτα δεν τον σταματά. Εκεί μέχρι στιγμής έχουμε χάσει το παιχνίδι.

Για παράδειγμα ο Οδυσσέας δεν αποδέχτηκε μοιρολατρικά τις αντιξοότητες, αλλά με άρμα το θάρρος πάλεψε μέχρι το τελευταίο κύμα.
Διότι πολλές φορές  αρπάχτηκαν νίκες μέσα από τα νύχια μιας ήττας. 

Η Ελληνική ψυχή καθορίζει το μοιραίο και το αναπόφευκτο. Αν σ΄ένα τέτοιο πλαίσιο αυτά τα αρχετυπικά ιδανικά εμπνεύσουν την Ελληνική ψυχή η Εθνική απελευθέρωση είναι δεδομένη. 

Με αυτόν τον ξεχωριστό τρόπο είναι αναγκαίο σήμερα,  ο Έλλην να δεσμεύσει τις δυνάμεις που κατέρχονται και να λυγίσει σαν τον Οδυσσέα το τεντωμένο τόξο για να ξαναγίνει πάλι μια  πανίσχυρη δύναμη.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger