Τρομοκρατική επίθεση Λονδίνο: Μία γυναίκα 40 περίπου ετών περιλαμβάνεται στους νεκρούς της επίθεσης στο Λονδίνο που σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (22/03/2017) σύμφωνα με το διοικητή της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Σκότλαντ Γιαρντ Μάρκ Ρόουλι. Σκοτώθηκε στη γέφυρα του Ουεστμίνστερ, όταν ο δράστης της επίθεσης έριξε το αυτοκίνητό του πάνω στο πλήθος.
Από ισπανική διπλωματική πηγή έγινε γνωστό ότι «πρόκειται για μία γυναίκα βρετανικής υπηκοότητας, η μητέρα της οποίας είναι Ισπανή». «Δεν έχει την ισπανική υπηκοότητα, αλλά ο γενικός πρόξενος ήλθε σε επαφή με τα μέλη της οικογενείας της στην Ισπανία για να τους προσφέρει τη βοήθεια του προξενείου. Η οικογένειά της βρίσκεται στη Γκαλίθια», σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Σύμφωνα με την τοπική ισπανική εφημερίδα Voz de Galizia, πρόκειται για την Αΐσα Φρέιντ, 43 ετών, εκπαιδευτικό που ζούσε στο Λονδίνο με τα δύο της παιδιά 7 και 9 ετών, σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης.

Το δεύτερο θύμα, που επίσης χτυπήθηκε επάνω στη γέφυρα του Ουέστμινστερ, είναι ένας 50χρονος άνδρας. Δεν υπάρχει άλλο στοιχείο γι΄αυτόν.
Ο τρίτος νεκρός είναι ο αστυνομικός Κιθ Πάλμερ, 48 ετών. Βρισκόταν μπροστά σε μία από τις πύλες του Κοινοβουλίου τη στιγμή που ο δράστης της επίθεσης, που είχε εγκαταλείψει το αυτοκίνητό του στη μεταλλική περίφραξη του κτηρίου, προσπάθησε να εισέλθει. Ο άνδρας, οπλισμένος με μαχαίρι, τον χτύπησε επανειλημμένως, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες. Ο βουλευτής Τομπάιας Ελγουντ προσπάθησε να τον επαναφέρει, ματαίως.
«Προσπάθησα να σταματήσω την αιμορραγία και του έκανα τεχνητή αναπνοή περιμένοντας τους γιατρούς, αλλά νομίζω ότι είχε ήδη χάσει πολύ αίμα», δήλωσε ο βουλευτής που έχει φωτογραφηθεί στην αγωνιώδη προσπάθειά του με ματωμένο πρόσωπο και ρούχα.

Οι τραυματίες

Περίπου 40 άνθρωποι τραυματίστηκαν, οι 29 από τους οποίους χρειάσθηκε να νοσηλευθούν σε νοσοκομεία. Μεταξύ των τραυματιών, τρεις μαθητές του γαλλικού λυκείου Saint-Joseph του Κονκαρνό που βρίσκονταν σε σχολική εκδρομή. Δύο βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή τους, σύμφωνα με γάλλο τοπικό αξιωματούχο.
Πέντε Νοτιοκορεάτες τουρίστες - τέσσερις γυναίκες και ένας άνδρας ηλικίας 50 έως 60 ετών- τραυματίστηκαν επίσης κατά τον πανικό που κατέλαβε το πλήθος μετά την επίθεση με το αυτοκίνητο, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Νότιας Κορέας.
Μία γυναίκα, άγνωστης εθνικότητας, ανασύρθηκε βαριά τραυματισμένη από τον Τάμεση.
Μεταξύ των τραυματιών υπάρχουν επίσης ένας Πορτογάλος, ένας Κινέζος και δύο Ρουμάνοι.
Σύμφωνα με τη βρετανίδα πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι μεταξύ των τραυματιών συγκαταλέγονται και δύο Έλληνες


ΠΗΓΗ
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger