«ΦΩΤΙΑ» ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ Ε.Ε. ΒΑΖΕΙ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΕ ΤΟ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ «ΣΟΥΛΤΑΝΟΠΟΙΗΣΗ» ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην προσπάθειά του να συσπειρώσει το σώμα ενόψει της 16ης Απριλίου δεν έχει διστάσει να συγκρουστεί με Γερμανία, Ολλανδία και Αυστρία, τοποθετώντας τους ηγέτες των συγκεκριμένων χωρών σε έναν άτυπο «άξονα του κακού» που στρέφεται εναντίον της Τουρκίας.
Οι εξελίξεις αυτές σε συνδυασμό με το δημοψήφισμα που έχει ως στόχο την ανάδειξη του Τούρκου προέδρου σε απόλυτο κυρίαρχο της χώρας, συγκεντρώνοντας υπερεξουσίες στο πρόσωπό του, αλλά και τη συμμαχία του AKP με το κόμμα των «Γκρίζων Λύκων» οδηγεί την Τουρκία όλο και πιο μακριά από τη Δύση, δημιουργώντας ένα εκρηκτικό κοκτέιλ που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πού θα οδηγήσει.

Με το βλέμμα στο Πάσχα

Το δημοψήφισμα στην Τουρκία διεξάγεται στις 16 Απριλίου, ανήμερα του Ορθόδοξου Πάσχα. Αναλυτές εκτιμούν ότι ο Σουλτάνος δεν αποκλείεται να παίξει το χαρτί της προβοκάτσιας.
Για το λόγο αυτό άλλωστε και οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας είναι σε πλήρη επιφυλακή και ετοιμότητα. Σε περίπτωση που κερδίσει το δημοψήφισμα, είναι βέβαιο πως από τις πρώτες κιόλας δηλώσεις θα επαναφέρει τα σχέδια επαναχάραξης της περιοχής. Και πολύ πιο ισχυρός πλέον θα επικαλεστεί την δημοκρατική ετυμηγορία του λαού του.
Σε περίπτωση δε, που χάσει στο δημοψήφισμα, που εκ των πραγμάτων θα το αποδώσει στην «καταραμένη» Δύση και στον πόλεμο τον οποίο του έκανε και δεν τον άφησε να ενημερώσει τους συμπολίτες του... θα εξαπολύσει μεγαλύτερο πόλεμο εναντίον της Ευρώπης γιατί πρέπει να δικαιολογηθεί στο ακροατήριό του το οποίο αποτελείται πλέον απο σκληρούς κεμαλιστές κ «Γκρίζους Λύκους».
Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να είναι σε επαγρύπνηση. Οι καιροί δεν συγχωρούν λάθη! Ειδικά όταν έχεις απέναντί σου προκλητικούς γείτονες. 
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ειδήσεις», η ένταση που προκαλείται μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας, δείχνει να αποτελεί στρατηγική επιλογή του Ερντογάν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλέον κρίσιμο διάστημα για πρόκληση θερμού επεισοδίου, από τις 4 έως και τις 7 Απριλίου πραγματοποιείται στο Αιγαίο η μεγάλη διακλαδική άσκηση «Ηνίοχος», στην οποία θα συμμετάσχει το σύνολο του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και ισχυρότατες δυνάμεις του Στρατού Ξηράς και κυρίως της αεροπορίας.
Με βάση την εφημερίδα «Ειδήσεις», μεγάλο μέρος των δυνάμεων αυτών, θα παραμείνει και το επόμενο διάστημα στο Αιγαίο, καθώς η τουρκική προκλητικότητα ενδέχεται να ενταθεί μετά το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου.
Σε περίπτωση δε που ο Ερντογάν χάσει το δημοψήφισμα, η Αθήνα έχει ενημερωθεί ότι ο Τούρκος Πρόεδρος θα επιδιώξει να επιτύχει τις υπερεξουσίες που επιθυμεί για το πρόσωπό του μέσω συνταγματικής αναθεώρησης, προκηρύσσοντας πρόωρες εκλογές.
Σε μια τέτοια εξέλιξη, η ένταση στο Αιγαίο θα συνεχιστεί τουλάχιστον έως το 2019, ενώ εκκρεμεί και η απειλή του Μεβλούτ Τσαβούσογλου πως μετά το δημοψήφισμα θα συγκληθεί σύσκεψη των τουρκικών κομμάτων, προκειμένου να αποφασιστεί «κοινή γραμμή έναντι της Ελλάδας».
Διπλωματικές πηγές μάλιστα, προβληματίζονται μήπως μια τέτοια εξέλιξη προοιωνίζεται απόφαση της Άγκυρας να προσφύγει, έστω και αργότερα, στο Δικαστήριο της Χάγης, για τις ελληνοτουρκικές διαφορές, που για την ίδια είναι περισσότερες από την υφαλοκρηπίδα, τη μόνη διαφορά που αναγνωρίζει η Αθήνα, αναφέρει η εφημερίδα.



ΠΗΓΗ
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger