Γράφει ο Νικ. Αλ. Αργυρίου

Γνωρίζοντας την αληθινή φύση του πνεύματος να κατανοήσουμε την αλληλεπίδραση του Λόγου μεταξύ συνείδησης και φαινομενικού κόσμου.

Αυτό είναι το μέσον για να φθάσουμε στην Σοφία!

Κατ' αρχήν τίποτα δεν είναι κενό όταν μέσα του εκδηλώνονται συνεχόμενα αυθύπαρκτα φαινόμενα. Μια εικόνα που παρατηρούμε, ο νους την επεξεργάζεται προσδίδοντας της μια κατ' όνομα πραγματικότητα. Αυτό με την σειρά του συνδέεται με την μνήμη και αναπτύσσονται συναισθήματα. Η γνωστική συνείδηση εκ της μεταβολής των φαινομένων δεν αντιλαμβάνεται την τωρινή εικόνα. Ωστόσο ο εγκέφαλος αποθηκεύει τις νοητικές εικόνες που έχουν χαθεί.

Η πραγματική Αφύπνιση ξεκινά όταν το άτομο φθάνει να διαχωρίζει την εννοιολογική αντίληψη από την νοητική εικόνα που κάθε φορά εμφανίζεται.

Επειδή η γνώση της αληθινής φύσης των πραγμάτων περικλείει την πολλαπλότητα των φαινομένων, ο κόσμος γύρω μας είναι μια νοητική αναπαράσταση και δεν είναι ανεξάρτητη από την συνείδηση.

Ουσιαστικά η συνείδηση είναι αυτή που ερμηνεύει τα φαινόμενα. Η εναρμόνισή της με την αληθινή φύση του πνεύματος και των φαινομένων αποτελούν εκδηλώσεις της Πρωταρχικής διαύγειας.

Η συνείδηση τείνει να πάρει κεντρική θέση στα σχέδια του σύμπαντος διαμέσου της αλληλεξάρτησης.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο. ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger